Πολιτισμός

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (11/1-17-1): Άρωμα Τραμπ στο αφοπλιστικό “The Post” και ολίγον τι από Στάλιν (vids)

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (11/1-17-1): Άρωμα Τραμπ στο αφοπλιστικό “The Post” και ολίγον τι από Στάλιν (vids)
Τα απαγορευμένα μυστικά του Λευκού Οίκου και του ίδιου του Ντόναλντ Τραμπ παίρνουν σάρκα και οστά στην ακτιβιστική ταινία του Σπίλμπεργκ "The post: απαγορευμένα μυστικά", που βγαίνει σήμερα στις σκοτεινές αίθουσες. Κάπου εκεί εμφανίζεται και μία άγνωστη ιστορία για τους αμετανόητους του Ιωσήφ Στάλιν.

Τομ Χανκς και Μέριλ Στριπ συμπληρώνουν την ταινία "The Pοst" σε μία παραγωγή που φέρει όλα τα εχέγγυα για βραβεία αλλά και αντιδράσεις επιπέδου Τραμπ. Στις ταινίες της εβδομάδας και το ένα ευρωπαϊκό Γουέστερν με γερμανική, αυστριακή και βουλγάρικη αύρα αλλά και το Bitter Harvest, εποχής Στάλιν.

The post: Απαγορευμένα μυστικάΟ Στίβεν Σπίλμπεργκ σκηνοθετεί τους Μέριλ Στριπ και Τομ Χανκς σε ένα αριστουργηματικό, δημοσιογραφικό δράμα που εξιστορεί τα πραγματικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν το καλοκαίρι του 1971 στην Αμερική, γύρω από τη δημοσιοποίηση των απόρρητων φακέλων του Πενταγώνου, με αποκαλύψεις, σκάνδαλα και κυβερνητικές συνωμοσίες.

Η πρώτη γυναίκα εκδότης εφημερίδας, Κέι Γκράχαμ, συνεργάζεται με τον άτεγκτο συντάκτη Μπεν Μπράντλι, στην προσπάθεια τους να αποκαλύψουν και να δημοσιεύσουν ένα τεράστιο σκάνδαλο από κυβερνητικά μυστικά τριών δεκαετιών και τεσσάρων Αμερικανών Προέδρων. Οι δυο τους καλούνται να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, προκειμένου να ρίξουν φως σε κρυμμένα μυστικά του κράτους, θέτοντας όμως σε κίνδυνο τόσο τις καριέρες τους, όσο και την προσωπική τους ελευθερία.

Παραγωγή: Στίβεν Σπίλμπεργκ, Εϊμι Πασκάλ, Κρίστι Μακόσκο ΚρίγκερΣκηνοθεσία: Στίβεν ΣπίλμπεργκΣενάριο: Λιζ Χάνα, Τζοζ ΣίνγκερΦωτογραφία: Γιάνους ΚαμίνσκιΜοντάζ: Μάικλ Καν, Σάρα ΜπροσάρΜουσική: Τζον ΓουίλιαμςΠρωταγωνιστούν: Τομ Χανκς, Μέριλ Στριπ, Αλισον Μπρι, Σάρα Πόλσον, Κάρι Κουν, Ντέιβιντ Κρος, Μπρους Γκρίνγουντ, Τρέισι Λετς, Μπομπ ΟντενκερκΔιάρκεια: 115 λεπτάΔιανομή: Odeon

Γουέστερν

Ένα ευφυές ταξίδι στην καρδιά της σημερινής Ευρώπης, αλλά και μια συγκινητική ιστορία για την ανθρώπινη ανάγκη να ανήκουμε κάπου. Η ακριβοθώρητη Γερμανή σκηνοθέτις Βαλέσκα Γκρίζεμπαχ επιστρέφει μετά από δώδεκα χρόνια σιωπής με ένα δικό της Γουέστερν.

Στον δικό της ορισμό αυτού του ανδροκρατούμενου είδους, οι καουμπόηδες είναι οι Γερμανοί υπάλληλοι μιας κατασκευαστικής εταιρείας που αναλαμβάνει έργα στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, οι ινδιάνοι είναι οι Βούλγαροι γηγενείς που φαντάζουν εξωτικοί -άλλοτε διασκεδαστικοί κι άλλοτε επικίνδυνοι- στα μάτια των εισβολέων, αλλά η Δύση παραμένει άγρια και σταθερά προσανατολισμένη στην «ανάπτυξη». Μέσα από τα μάτια ενός μοναχικού παρατηρητή που επιβλέπει ένα μεγάλο έργο στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, γινόμαστε μάρτυρες μιας νέας σύγκρουσης πολιτισμών.

Παραγωγή: Μάρεν Αντε, Γιόνας Ντόρνμπαχ, Τζανίν Τζακόφσκι, Βαλέσκα Γκρίζεμπαχ, Μισέλ Μερκτ,Σκηνοθεσία: Βαλέσκα ΓκρίζεμπαχΣενάριο: Βαλέσκα ΓκρίζεμπαχΦωτογραφία: Μπέρνχαρντ ΚέλερΜοντάζ: Μπετίνα ΜπόλερΠρωταγωνιστούν: Μάινχαρντ Νιούμαν, Ράινχαρντ Βέτρεκ, Σουλειμάν Αλίλοφ ΛετίφοβΔιάρκεια: 119 λεπτάΔιανομή: One From the Heart

Του Θεού η χώρα

Βασισμένη σε προσωπικά βιώματα του σκηνοθέτη Φράνσις Λι, η ταινία έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές όπου κι αν έχει προβληθεί, κερδίζοντας το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Σάντανς, βραβείο στο Πανόραμα του Φεστιβάλ Βερολίνου, καθώς και βραβείο καλύτερης ταινίας στα Βρετανικά Βραβεία Ανεξάρτητου Κινηματογράφου.

Ο Τζόνι Σάξμπι εργάζεται επί πολλές ώρες στην απόμακρη φάρμα της οικογένειάς του στο Γιόρκσαϊρ, στα βόρεια της Αγγλίας. Ο μόνος τρόπος που ξεγελάει τη μοναχική του ύπαρξη, είναι το να πίνει πολύ τα βράδια και να αναζητά περιστασιακό σεξ, ώσπου η άφιξη ενός Ρουμάνου μετανάστη και εποχικού εργάτη του αποκαλύπτει κάτι πρωτόγνωρο.

Παραγωγή: Μάνον Αρντισον, Τζακ ΤάρλινγκΣκηνοθεσία: Φράνσις ΛιΣενάριο: Φράνσις ΛιΦωτογραφία: Τζόσουα Τζέιμς ΡίτσαρντςΜοντάζ: Κρις ΓουάιατΜουσική: A Winged Victory For The SullenΠρωταγωνιστούν: Τζος Ο’ Κόνορ, Τζέμα Τζόουνς, Χάρι Λίστερ ΣμιθΔιάρκεια: 104 λεπτάΔιανομή: Trianon Filmcentre

Ο διπλός εραστής

Ο Φρανσουά Οζόν επιστρέφει με ένα μεστό ερωτικό θρίλερ με αποχρώσεις ηδονοβλεψίας και εκλεπτυσμένης διαστροφής, βασισμένο σε βιβλίο της διακεκριμένης Αμερικανίδας Joyce Carol Oates.

Η Chloe, μια ευάλωτη νεαρή γυναίκα με καταθλιπτικές τάσεις, αρχίζει ψυχοθεραπεία και ερωτεύεται τον ψυχίατρο της Paul. Μερικούς μήνες αργότερα μετακομίζουν στο ίδιο σπίτι και σύντομα ανακαλύπτει ότι ο εραστής της κρύβει την πραγματική του ταυτότητα.

Παραγωγή: Ερίκ Αλτμάγιερ, Νικολά ΑλτμάγιερΣκηνοθεσία: Φρανσουά ΟζόνΣενάριο: Φρανσουά ΟζόνΦωτογραφία: Μανουέλ ΝτακόςΜοντάζ: Λορ ΓκαρντέτΜουσική: Φιλίπ ΡομπίΠρωταγωνιστούν: Μαρίν Βακτ, Ζερεμί Ρενιέ, Ζακλίν ΜπισέΔιάρκεια: 107 λεπτάΔιανομή: Feelgood Entertainment

Ο Επιβάτης

Ο Μάικλ ΜακΚόλει είναι μάνατζερ σε μία απρόσωπη ασφαλιστική εταιρία και ζει με την σύζυγό του και τον γιο τους σε ένα προάστιο της Νέας Υόρκης. Στην συνήθη διαδρομή με το τρένο επιστρέφοντας σπίτι του, μια επιβάτης κάθεται απέναντι του , του συστήνεται ως Τζοάνα και του κάνει μία δελεαστική πρόταση: να βρει ποιος επιβάτης του τρένου δεν είναι τακτικός, με ανταμοιβή ένα απίστευτο οικονομικό έπαθλο.

Παραγωγή: Αλεξ Χάινεμαν, Αντριου ΡόναΣκηνοθεσία: Ζομ-Κολέτ ΣεράΣενάριο: Μπάιρον Γουίλινγκερ, Φιλίπ ντε Μπλάσι, Ράιαν ΕνγκλεΦωτογραφία: Πολ ΚάμερονΜοντάζ: Νίκολας ντε ΤοθΜουσική: Ροκ ΜπάνοςΠρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, Βέρα Φαρμίγκα, Πάτρικ Γουίλσον, Σαμ ΝιλΔιάρκεια: 104 λεπτάΔιανομή: Spentzos Films

Το δωμάτιο των θαυμάτων

Από τον σκηνοθέτη του «Carol» Τοντ Χέινς, η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα του Μπράιαν Σέλζνικ («Hugo»). Το 1927, ένα νεαρό κορίτσι το σκάει από το σπίτι της στο Νιου Τζέρσεϊ για να φτάσει στο Μανχάταν, με την ελπίδα να βρει έναν άνθρωπο από το παρελθόν της. Πενήντα χρόνια αργότερα, ένα αγόρι βρίσκει στοιχεία για την οικογένεια του που τον οδηγούν από τη Μινεσότα στη Νέα Υόρκη. 

Οι περιπέτειες τους, τους οδηγούν σε παράξενα νέα μέρη, όπου μυστήρια για τους ίδιους και τον κόσμο τους περιμένουν σε κάθε γωνιά, οι ανακαλύψεις τους εκτείνονται σε άπειρα χρόνια σιωπής, ενώ οι ίδιοι βρίσκονται σε μαγευτική συμμετρία που την οδηγεί το θαύμα και η ελπίδα.

Παραγωγή: Κριστίν Βασόν, Τζον Σλος, Πάμελα ΚόφλερΣκηνοθεσία: Τοντ ΧέινςΣενάριο: Μπράιαν ΣέλζνικΦωτογραφία: Εντουαρντ ΛάκμανΜοντάζ: Αλφόνσο ΓκονσάλβεςΜουσική: Κάρτερ ΜπέργουελΠρωταγωνιστούν: Τζούλιαν Μουρ, Οουκς Φέγκλι, Μίλισεντ Σίμοντς, Τζέιντεν Μάικλ, Μισέλ ΓουίλιαμςΔιάρκεια: 116 λεπτάΔιανομή: Seven Films

Bitter Harvest

Η ταινία είναι βασισμένη σε μία από τις λιγότερο προβεβλημένες τραγωδίες του 20ου αιώνα μέσα από τα μάτια δύο νεαρών ερωτευμένων που βρίσκονται στην Ουκρανία του ’30, όταν ο Ιωσήφ Στάλιν αποφασίζει πρακτικές γενοκτονίας απέναντι στη χώρα.Την ώρα που ο Στάλιν εντείνει τις φιλοδοξίες των κομμουνιστών στο Κρεμλίνο, ένας νεαρός καλλιτέχνης, ο Γιούρι αγωνίζεται για να επιβιώσει από τον λιμό, τη φυλάκιση και τα βασανιστήρια, προκειμένου να σώσει την αγαπημένη του Νατάλκα από το Γολοντομόρ, το πρόγραμμα τεχνητού λιμού που κατέληξε στον θάνατο εκατομμυρίων Ουκρανών.

Παραγωγή: Ιαν Ιχνάτοβιτς, Τσαντ ΜπάρατζερΣκηνοθεσία: Τζορτζ ΜέντελουκΣενάριο: Τζορτζ Μέντελουκ, Ρίτσαρντ Μπατσίνσκι-ΧούβερΦωτογραφία: Ντάγκλας ΜίλσαμΜοντάζ: Στιούαρτ Μπερντ, Λένκα ΣβαμπΜουσική: Μπέντζαμιν ΟυόλφισκΠρωταγωνιστούν: Μαξ Αϊρονς, Σαμάνθα Μπαρκς, Ταμέρ Χασάν, Τέρενς Σταμπ, Μπάρι ΠέπερΔιάρκεια: 103 λεπτάΔιανομή: Odeon

JUMANJI: Καλωσήλθατε στην ζούγκλα

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την ταινία Jumanji, τη φανταστική περιπέτεια που άφησε εποχή για τα πρωτοποριακά εφέ και το…ριψοκίνδυνο χιούμορ της; 16 χρόνια μετά, έρχεται η συνέχεια, σε…ψηφιακή μορφή! Έτσι, ενώ στη πρώτη ταινία η ζούγκλα μπήκε με φόρα στον κόσμο των πρωταγωνιστών, στη δεύτερη ταινία, μέσω ενός παλιού videogame, βουτάνε εκείνοι στον εξωτικό, συναρπαστικό και επικίνδυνο κόσμο του Jumanji, σε σενάριο βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Chris Van Allsburg.

Όταν τέσσερις έφηβοι φίλοι ανακαλύπτουν ένα παλιό βιντεοπαιχνίδι με ένα όνομα που δεν έχουν ακούσει ποτέ, μπαίνουν μέσα στη ζούγκλα του Jumanji και παίρνουν το άβαταρ που διάλεξαν. Ο έμπειρος παίχτης Spencer γίνεται ένας μυώδης τυχοδιώκτης, ο αθλητής Fridge χάνει το μισό του ύψος αλλά γίνεται Αϊνστάιν, η δημοφιλής Bethany μεταμορφώνεται σε έναν μεσήλικα καθηγητή και η ντροπαλή Martha είναι μια σκληροτράχηλη πολεμίστρια. Αυτό που ανακαλύπτουν είναι ότι το Jumanji δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι -πρέπει πραγματικά να επιβιώσεις. Για να κερδίσουν και να επιστρέψουν στον πραγματικό κόσμο, πρέπει να ζήσουν την πιο επικίνδυνη περιπέτεια της ζωής τους, να ανακαλύψουν τι άφησε πίσω του ο Alan Parrish είκοσι χρόνια πριν και να μάθουν να…παίζουν παρέα, χρησιμοποιώντας τα δυνατά στοιχεία του καθένα. Αλλιώς θα μείνουν μέσα στο παιχνίδι για πάντα.

Παραγωγή: Γουίλιαμ Τάιτλερ, Ματ ΤόλμακΣκηνοθεσία: Τζέικ ΚάσντανΣενάριο: Κρις ΜακΚένα, Ερικ Σόμερς, Σκοτ Ρόζενμπεργκ, Τζεφ ΠίνκερΦωτογραφία: Γκιούλα ΠάντοςΜοντάζ: Στιβ Εντουαρντς, Μαρκ ΧέλφρικΜουσική: Χένρι ΤζάκμανΠρωταγωνιστούν: Ντουέιν Τζόνσον, Τζακ Μπλακ, Κέβιν Χαρτ, Κάρεν ΓκίλανΔιάρκεια: 119 λεπτάΔιανομή: Feelgood.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments