Υγεία

Σκασμένες φτέρνες: Πώς τις αντιμετωπίζουμε

Σκασμένες φτέρνες: Πώς τις αντιμετωπίζουμε
Οι σκασμένες φτέρνες αποτελούν ένα από τα συχνότερα γυναικεία προβλήματα, τόσο κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, όσο και του χειμώνα, αφού με το κρύο ''σκάει'' το δέρμα.

Η πολύωρη ορθοστασία, τα λάθος παπούτσια και η παρατεταμένη ξηρότητα του δέρματος των ποδιών, δημιουργούν ρωγμές στο δέρμα, και επακόλουθος σκασμένες φτέρνες

Σε περίπτωση που το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί, καθώς το δέρμα ανοίγει υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από βακτήρια, μύκητες και ιούς.

Τρόποι αντιμετώπισης: 

Κρέμα ποδιών 

Επιλέξτε μια κρέμα βαθιάς ενυδάτωσης, κατάλληλη για σκασμένες φτέρνες και όχι την κρέμα σώματος που χρησιμοποιείτε μετά το μπάνιο σας. Επιλέξτε ένα τύπο με σαλικυλικό οξύ και ουρία, συστατικά που βοηθούν στην απολέπιση και προλαμβάνουν τη δημιουργία κάλων. Προσπαθήστε να την εφαρμόζετε δύο φορές την ημέρα για καλύτερα αποτελέσματα.

Φορέστε κάλτσες

Πριν πάτε για ύπνο εφαρμόστε την κρέμα στις φτέρνες, τυλίξτε τις με πλαστική μεμβράνη και κατόπιν φορέστε κάλτσες. Μπορεί να μην αισθάνεστε και τόσο ευχάριστα, το αποτέλεσμα όμως θα βοηθήσει την επούλωση των ρωγμών.

Σωστά παπούτσια

Ακόμη και το καλοκαίρι είναι προτιμότερο να φοράτε κλειστά παπούτσια αντί για σαγιονάρες που ευνοούν το σκάσιμο του δέρματος στις φτέρνες. Εάν επιλέξετε πάντως ανοιχτά παπούτσια, όπως πέδιλα και σαγιονάρες, φροντίστε να έχουν χοντρό πάτο, ώστε να απορροφούν τους κραδασμούς.

Tip… Το λευκό ξύδι και το λεμόνι, ίσως να βοηθήσουν και αυτά με τον τρόπο τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments