Μedia

Τηλεοπτικές άδειες: Σήμερα η αποσφράγιση των φακέλων

Τηλεοπτικές άδειες: Σήμερα η αποσφράγιση των φακέλων
Σήμερα η αποσφράγιση των φακέλων υποψηφιότητας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) η ημερομηνία αποσφράγισης των φακέλων για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σήμερα, Τρίτη 16 Ιανουαρίου στις 9 το πρωί.

Σχετικό φάκελο έχουν καταθέσει έξι ενδιαφερόμενοι (σ.σ. ο νόμος προβλέπει επτά τηλεοπτικές άδειες γενικού περιεχομένου):-Ειδήσεις Ντοτ Κομ Α.Ε. (ΣΚΑΪ)-Antenna TV A.E. (ANT1)-Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε. (Alpha)-Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. (Epsilon)-Νέα Τηλεόραση Α.Ε. (Star) και-Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.

Επομένως και οι έξι ενδιαφερόμενοι θεωρούνται πλέον προσωρινοί υπερθεματιστές με τίμημα για την κάθε άδεια τα 35 εκατ. ευρώ.

Τι προβλέπει η διαδικασία

Κατά τη διαδικασία της αποσφράγισης, η οποία θα γίνει στα γραφεία του ΕΣΡ χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων ή καμερών, μπορούν να παρίστανται και να ενημερώνονται όλοι οι νομικοί εκπρόσωποι των καναλαρχών που αιτούνται για μια άδεια. Έτσι, παρουσία του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΕΣΡ αρχίζει η διαδικασία ουσιαστικού ελέγχου των στοιχείων, η οποία μπορεί να πάρει από 1,5 έως 3 μήνες.

Στην πορεία, σε περίπτωση που υπάρχουν όλα τα στοιχεία και κυρίως το "πόθεν έσχες" των ενδιαφερομένων, οι άδειες θα χορηγηθούν χωρίς δημοπρασία, προς 35 εκατ. ευρώ η καθεμία, σε 10 ισόποσες δόσεις των 3,5 εκατ. ευρώ στο φάσμα μιας δεκαετίας.

Για την 7η άδεια η οποία δεν διεκδικήθηκε, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος, αυτή θα επαναπροκηρυχθεί και σε περίπτωση που και τότε δεν βρεθεί ενδιαφερόμενος, θα εκπέσει με τις θεματικές άδειες οι οποίες έπονται, σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει για το θέμα και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments