Γεύση

Μπρόκολο και κουνουπίδι, φουρνιστά με μπεσαμέλ

Μπρόκολο και κουνουπίδι, φουρνιστά με μπεσαμέλ
Εξαιρετική λιχουδιά στην κατηγορία των εύκολων και εποχιακών φαγητών.

Υλικά

500 γραμμάρια κουνουπίδι450 γραμμάρια μπρόκολο100-200 γραμμάρια ζαμπόν σε κύβουςΛίγες σταγόνες ελαιόλαδοΥλικά για την μπεσαμέλΑλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούςΠλύντε καλά το κουνουπίδι και το μπρόκολο και κόψτε τα μπουκετάκιαΣε αλμυρό νερό που βράζει ρίξτε τα μπουκετάκια για 5 λεπτά μόνοΣτραγγίστε καλάΣε τηγάνι ρίξτε σταγόνες ελαιόλαδο και ροδίστε καλά το ζαμπόν -3 λεπτάΤοποθετήστε τα λαχανικά στον πάτο του ταψιούΑπό πάνω τους κύβους ζαμπόν -Απλώστε παντού την μπεσαμέλΡίξτε λίγο πιπέρι παντού -Ψήστε για 20 λεπτά, σερβίρετε ζεστό

Υλικά για μπεσαμέλ

300 γραμμάρια βούτυρο150 γραμμάρια αλεύρι (ή όσο πάρει)1/2 λίτρο γάλα πλήρες50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα1 κρόκο αυγούΜοσχοκάρυδο για τρίψιμοΛίγο αλάτιΕκτέλεση

Ζεσταίνετε το γάλα σε φούρνο μικροκυμάτωνΣε κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο, σε πολύ χαμηλή φωτιά Όταν λιώσει προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και αρχίζετε με κουτάλα ή σύρμα να ενσωματώνετεΠρέπει το μείγμα να είναι πηχτό, να μην απλώνεται πια. Βάλτε όσο αλεύρι πάρει Αρχίζετε να ρίχνετε λίγο λίγο το ζεστό γάλαΑνεβάζετε λίγο τη φωτιά, ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα και δουλεύετε απαλά με το σύρμαΤρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο, προσθέστε αλάτι, τον κρόκο αυγού και την παρμεζάναΑνακατέψτε για ώρα, θα πήξει

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments