Οικονομία

Wall Street: Ράλι 220 μονάδων για τον Dow, “άλμα” 10% για την Intel

Wall Street: Ράλι 220 μονάδων για τον Dow, “άλμα” 10% για την Intel
Σε επίπεδα - ρεκόρ τερμάτισαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, καθώς οι επενδυτές έκαναν focus στα τελευταία στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ, αλλά και στις νέες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ από το Νταβός.

Wall Street: Ράλι 220 μονάδων για τον Dow, "άλμα" 10% για την Intel.

Ειδικότερα, τα προκαταρκτικά στοιχεία για το ΑΕΠ, το δ΄ τρίμηνο, έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με υγιή ρυθμό, αν και επιβράδυνε ελαφρώς από το καλοκαίρι. Το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,6% σε ετήσια βάση το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου, χαμηλότερα πάντως από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Συνολικά το 2017, η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε 2,3%, εμφανίζοντας την καλύτερη επίδοση από το 2014.

Στον απόηχο των παραπάνω μάκρο και καθώς οι μετοχές βρήκαν στήριξη στους τομείς της Υγείας και της Τεχνολογίας, οι δείκτες της Wall Street γνώρισαν ισχυρές επιδόσεις, με τον Nasdaq να υπεραποδίδει, ενώ και στο σύνολό της η εβδομάδα έφερε σημαντικά κέρδη στο αμερικανικό ταμπλό.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε ράλι 223 μονάδων ή 0,85% στις 26.616,17 μονάδες, λαμβάνοντας σημαντική ώθηση από τη μετοχή της Intel που "σκαρφάλωσε" στην κορυφή του δείκτη, ενώ σε εβδομαδιαία βάση, ο δείκτης ενισχύθηκε κατά 2,1%. Ο S&P 500 κατέγραψε "άλμα" 1,18%, φθάνοντας στις 2.872,87 μονάδες, με την εβδομάδα να κλείνει στο σύνολό της με κέρδη 2,2%. Ο τεχνολογικός Nasdaq διαμορφώθηκε 1,28% υψηλότερα στις 7.505,77 μονάδες και σε επίπεδο εβδομάδας κέρδισε 2,3%.

Εν τω μεταξύ, το δολάριο βρέθηκε υπό πίεση, για ακόμη μία ημέρα, καθώς παρά τα πρόσφατα σχόλια του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος μίλησε για ένα "ολοένα και ισχυρότερο" δολάριο. Παράλληλα, προβαίνοντας σε νέες δηλώσεις, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, μιλώντας στο CNBC, επεσήμανε πως το ισχυρό δολάριο είναι προς όφελος των ΗΠΑ, αντιστρέφοντας ουσιαστικά προηγούμενη τοποθέτησή του υπέρ ενός αδύναμου δολαρίου.

Όσον αφορά στην ομιλία του Τραμπ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε τις αγορές ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν το ανοιχτό εμπόριο, αλλά με όρους που θα είναι δίκαιοι για τις αμερικανικές επιχειρήσεις και πολίτες.

Στο "μέτωπο" των επιχειρήσεων, "άλμα" 10,5% κατέγραψε η μετοχή της Intel, γνωρίζοντας την καλύτερη ημέρα του έτους, μετά από τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα, με τις μετοχές των Starbucks και Colgate-Palmolive να γνωρίζουν "βουτιά" της τάξεως του 5% έκαστη, έπειτα από τα κατώτερα των προσδοκιών μεγέθη που έφεραν στη δημοσιότητα οι δύο εταιρείες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments