Διεθνή

Κύπρος: Χαιρετίζει το ψήφισμα για την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ

Κύπρος: Χαιρετίζει το ψήφισμα για την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ
Στο ψήφισμα, η Κύπρος συμφωνεί με τη διατήρηση της Ειρηνευτικής Δύναμης, καθότι η παρουσία της - ενόσω συνεχίζεται η τουρκική στρατιωτική κατοχή κι εν τη απουσία συνολικής διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος - αποτελεί σημαντική παράμετρο ασφάλειας και σταθερότητας στο νησί.

Η Κυπριακή Κυβέρνηση με ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών καλωσορίζει την υιοθέτηση του ψηφίσματος ανανέωσης της εντολής της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο (UNFICYP) μέχρι τις 31 Ιουλίου 2018. 

Στο ψήφισμα, η Λευκωσία συμφωνεί με τη διατήρηση της Ειρηνευτικής Δύναμης, καθότι η παρουσία της – ενόσω συνεχίζεται η τουρκική στρατιωτική κατοχή κι εν τη απουσία συνολικής διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος – αποτελεί σημαντική παράμετρο ασφάλειας και σταθερότητας στο νησί. 

Ιδιαίτερα σημαντική κατά το υπ. Εξωτερικών της Κύπρου, κρίνεται η επαναβεβαίωση των περί Κύπρου ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, η προτροπή προς όλους τους εμπλεκομένους να ανανεώσουν τη δέσμευση και την πολιτική τους βούληση σε μία διευθέτηση υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και η έκκληση για αποφυγή αρνητικής ρητορικής. 

Εντός του ιδίου πλαισίου, το Συμβούλιο Ασφαλείας εκφράζει την πλήρη στήριξή του προς τον Γενικό Γραμματέα ώστε οι Καλές του Υπηρεσίες να παραμείνουν διαθέσιμες στους εμπλεκομένους. 

Τέλος, καλωσορίζεται η διατήρηση της διαχρονικής αναφοράς του ψηφίσματος για την ανάγκη στήριξης του έργου της ΔΕΑ, όπως και η έκκληση προς την τουρκική πλευρά για αποκατάσταση του status quo στα Στροβίλια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments