Ελλάδα

Το μεγαλύτερο φεγγάρι των τελευταίων 150 χρόνων στον αττικό ουρανό (pics)

Το μεγαλύτερο φεγγάρι των τελευταίων 150 χρόνων στον αττικό ουρανό (pics)
Στην Ελλάδα, το φεγγάρι αναδύθηκε στον ουρανό πιο μεγάλο από ποτέ. Δείτε τις εικόνες από το "σούπερ μπλε ματωμένο φεγγάρι"!

Πιο εντυπωσιακό από ποτέ, το μεγαλύτερο φεγγάρι των τελευταίων 150 χρόνων δίνει την δική του πινελιά στον βραδινό αττικό ουρανό, βγάζοντας χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους για μία φωτογραφία .

Πρόκειται για μια μοναδική συγκυρία, όπου το φεγγάρι έχει πλησιάσει στο κοντινότερο σημείο από τη Γη και παράλληλα έχουμε πανσέληνο και ολική έκλειψη. 

Η σημερινή πανσέληνος θα είναι η δεύτερη του Ιανουαρίου, καθώς είχε προηγηθεί η πανσέληνος και η σούπερ-Σελήνη της Πρωτοχρονιάς, αλλά τότε δεν υπήρχε έκλειψη του φεγγαριού. Μάλιστα, επειδή ο Ιανουάριος έχει δύο πανσελήνους, ο Φεβρουάριος δεν θα έχει καμία, κάτι που έχει να συμβεί από το 1999.

Οι δύο επόμενες φορές που η ολική έκλειψη Σελήνης θα συμπέσει με τη δεύτερη πανσέληνο του ίδιου μήνα, θα είναι στις 31 Δεκεμβρίου 2028 (αλλά τότε δεν θα υπάρχει υπέρ-Σελήνη, δηλαδή το φεγγάρι δεν θα βρίσκεται στο περίγειό του) και στις 31 Ιανουαρίου 2037 (τότε θα υπάρχει υπερ-Σελήνη).

Στην Ελλάδα, το "σούπερ μπλε ματωμένο" φεγγάρι αναδύθηκε στον ουρανό πιο μεγάλο από ποτέ. Η έκλειψη που έγινε το μεσημέρι δεν ήταν ορατή στην Ελλάδα. 

Δείτε τις εικόνες από το σούπερ μπλε ματωμένο φεγγάρι στον αττικό ουρανό: 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments