Πολιτική

Novartis: Έκτακτη διάσκεψη των Προέδρων στην Βουλή

Novartis: Έκτακτη διάσκεψη των Προέδρων στην Βουλή
Έκτακτη διάσκεψη των Προέδρων θα γίνει στην Βουλή στις 14:30 για την υπόθεση της Novartis.

Η διάσκεψη των Προέδρων θα γίνει στις 14.30 προκειμένου να ανοίξει εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής, έτσι ώστε να παραδοθεί στα κόμματα η δικογραφία για τη Novartis.

Σε «άνοιγμα» της Ολομέλειας της Βουλής προχωρά η κυβέρνηση προκειμένου να ανακοινωθεί και τυπικά η διαβίβαση της δικογραφίας της υπόθεσης Novartis στο κοινοβούλιο.

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας θα πραγματοποιηθεί στις 3 μετά το μεσημέρι. Προηγείται στις 14:30 έκτακτη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων υπό το Νίκο Βούτση για την ανακοίνωση του προγραμματισμού της υποδοχής της δικογραφίας.

Στη συνέχεια θα κληθούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων να λάβουν γνώση των εγγράφων.

H υπόθεση έχει προκαλέσει τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό καθώς σύμφωνα με τις 20 καταθέσεις μαρτύρων, οι μίζες στα πολιτικά πρόσωπα αγγίζουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ και αφορούν σε 8 πρώην υπουργούς και 2 πρώην πρωθυπουργούς. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα:

– Τα 10 πολιτικά πρόσωπα (πρώην υπουργοί και πρωθυπουργοί) σύμφωνα με τους μάρτυρες πήραν σχεδόν 45-50 εκατομμύρια ευρώ.

– Συνολικά 30 πολιτικά και μη πρόσωπα (υπουργοί, πρωθυπουργοί, 4-5 γενικοί γραμματείς, μέλη επιτροπών, διοικητές δημοσίων οργανισμών, σύμβουλοι πολιτικών προσώπων κλπ) φέρονται να πήραν περί τα 60 εκατομμύρια σε μίζες.

– "Το μεγάλο πάρτι", κατά την έκφραση μάρτυρα, "έγινε προ των μνημονίων". Έτσι η μερίδα του λέοντος φέρεται να διατέθηκε, σύμφωνα με τη μαρτυρία του ενός προστατευόμενου μάρτυρα, για την αγορά των περίφημων εμβολίων γρίπης. Εκεί φέρεται να διατέθηκε για μίζες ποσό 40 εκατομμυρίων σε 3 πολιτικά πρόσωπα (δεν αφορά δηλαδή μόνο υπουργό).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι μάρτυρες έδωσαν και συμπληρωματικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει η γνώση των πληροφοριών που έθεσαν στις αρχές και τα οποία βέβαια θα εμπλουτιστούν και θα διασταυρωθούν στη συνέχεια από την έρευνα των εισαγγελιών διαφθοράς με επικεφαλής την κα Ελενη Τουλουπάκη και τους εισαγγελείς, Στ. Μανώλη και Χρ. Ντζούρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments