Οικονομία

Carlsberg: Απέκτησε το 100% της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας

Carlsberg: Απέκτησε το 100% της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας
Η Carlsberg προγραμματίζει επενδυτικό έργο στην Ελλάδα ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ που θα ολοκληρωθεί το 2019.

Ενισχύει σημαντικά τη θέση του στην ελληνική αγορά η Carlsberg με την εξαγορά επιπλέον 49% της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, αποκτώντας και επίσημα το 100%.

Η εξαγορά του 51% της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας ζύθου στην Ελλάδα είχε γίνει το 2014. Βάση της συμφωνίας που είχε προηγηθεί η Carlsberg, είχε το δικαίωμα, εάν επιθυμούσε να αποκτήσει και το υπόλοιπο 49% από τον Γιάννη Χήτο και τον Ηλία και Γιώργο Γκρέκη, που κατείχαν μέχρι σήμερα.

H Ολυμπιακή Ζυθοποιία διαθέτει δύο ιδιόκτητες μονάδες παραγωγής, δυναμικότητας 2,2 εκατομμυρίων εκατόλιτρων ετησίως, όπου παράγονται 10 προϊόντα μεταξύ των οποίων η Μythos, Mythos Radler, FIX Hellas, Kaiser, Henninger. Να σημειωθεί, ότι η εταιρία απασχολεί περίπου 450 εργαζόμενους στην Ελλάδα και διαθέτει ευρύ δίκτυο πωλήσεων σε 90.000 διαφορετικά σημεία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Carlsberg, κ. Cees’t Hart, δήλωσε: ”Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία είναι μια ιστορική ελληνική εταιρεία και ένας πολύ ισχυρός παίκτης στην ελληνική αγορά. Είναι ως εκ τούτου ένα θετικό και λογικό επόμενο βήμα αυτό που ανακοινώνουμε σήμερα, ενισχύοντας την παρουσία μας στη Νότια Ευρώπη”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments