Υγεία

Ακμή: Η σύνδεση με ψυχικές νόσους

Ακμή: Η σύνδεση με ψυχικές νόσους
Η ακμή συνδέεται με ψυχικές νόσους όπως αυτή της κατάθλιψης, ισχυρίζονται ερευνητές.

Η εμφάνιση ακμής στο πρόσωπο αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη. Ο συγκεκριμένος κίνδυνος που υπάρχει κατά την πρώτη πενταετία μετά την εκδήλωση της ακμής και αφορά σε μεγαλύτερο βαθμό το γυναικείο φύλλο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Ιζαμπέλ Βαλεράν του Πανεπιστημίου του Κάλγκαρι στον Καναδά, δημοσίευσαν στο βρετανικό περιοδικό δερματολογίας British Journal of Dermatology, στοιχεία για 134.400 άτομα με ακμή, στην πλειονότητά τους νέες γυναίκες.

Έγινε γνωστό, ότι ο κίνδυνος μείζονος κατάθλιψης είναι μεγαλύτερος κατά το πρώτο έτος μετά τη διάγνωση της ακμής, όντας αυξημένος κατά 63% σε σχέση με όσους δεν έχουν ακμή. Ο κίνδυνος μειώνεται από το δεύτερο (38%) έως το πέμπτο έτος (16%) μετά τη διάγνωση της ακμής και στη συνέχεια παύει να υπάρχει.

”Η νέα μελέτη αναδεικνύει τη σημαντική σχέση ανάμεσα στις παθήσεις του δέρματος και στις ψυχικές νόσους. Δεδομένου ότι ο κίνδυνος κατάθλιψης είναι μεγαλύτερος κατά την περίοδο αμέσως μετά την εκδήλωση της ακμής για πρώτη φορά, είναι φανερό πόσο μεγάλη επίπτωση έχει το δέρμα στη συνολική ψυχική υγεία. Για τους ασθενείς με ακμή, είναι κάτι παραπάνω από μια ατέλεια στο δέρμα και γι’ αυτό πρέπει να εκλαμβάνεται σοβαρά” ανέφερε η Ιζαμπέλ Βαλεράν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments