Πολιτισμός

Οι ταινίες της εβδομάδας (8/2 – 14/2): Το τέλος του κυρίου και της κυρίας Γκρέι (ευτυχώς) έφτασε (vids)

Οι ταινίες της εβδομάδας (8/2 – 14/2): Το τέλος του κυρίου και της κυρίας Γκρέι (ευτυχώς) έφτασε (vids)
Η τελευταία ταινία της τριλογίας του κυρίου Γκρέι στις "50 αποχρώσεις του Γκρι" μονοπωλεί - αδίκως- το κινηματογραφικό ενδιαφέρον στις νέες ταινίες της εβδομάδας. Στον αντίποδα, η υποψήφια για 4 Όσκαρ ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο "Να με φωνάζεις με τ' όνομά σου", που είναι ό,τι καλύτερο βγαίνει αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ευτυχώς για πολλούς, "Οι 50 αποχρώσεις του Γκρι: Απελευθέρωση" φτάνουν στο τέλος τους με την τρίτη ταινία της τριλογίας να είναι μία από τις νέες ταινίες αυτής της εβδομάδας. Και κάπως έτσι καταρρίπτεται επιτέλους ο μύθος της κάθε καταπιεσμένης ύπαρξης, που βρίσκει στο πρόσωπο του Mr.Grey και της δικής του Anastasia, τους κρυφούς και ανείπωτους πόθους της και απελευθερώνεται η κινηματογραφική αισθητική…ξανά.

50 αποχρώσεις του Γκρι: Απελευθέρωση

Ο κύριος Κρίστιαν Γκρέι και η Αναστάζια Στιλ επιτέλους παντρεύονται, αλλά το happy end της δεύτερης ταινίας ξαφνικά ανατρέπεται και πολύ σύντομα το όνειρο γίνεται εφιάλτης…. Ο πρώην εργοδότης της Αναστάζια διψά για εκδίκηση και το παρελθόν του Γκρέι απειλεί τη γεμάτη πάθος σχέση τους.

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Φόλεϊ

Σενάριο: Νίαλ ΛέοναρντΦωτογραφία: Τζον ΣγουόρτσμανΜοντάζ: Ρίτσαρντ Φράνσις – ΜπρουςΜουσική: Ντάνι ΕλφμανΠρωταγωνιστούν: Ντακότα Τζόνσον, Τζέιμι Ντόρναν, Κιμ Μπάσινγκερ, Λουκ Γκράιμς, Ρίτα ΟραΔιάρκεια: 101 λεπτάΔιανομή: UIP

Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου

Βασισμένη στο βιβλίο του Αντρέ Ασιμάν, η υποψήφια για τέσσερα Όσκαρ ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο είναι και πάλι γεμάτη ήλιο και Ιταλία, μα αυτή τη φορά και γεμάτη ζωή κι όλα όσα αυτή συνεπάγεται.

Μετά τα εντυπωσιακά «I Am Love» και «A Bigger Splash», ο Ιταλός δημιουργός Luca Guadagnino επιστρέφει με μία αισθησιακή και υπερβατική ιστορία για τον πρώτο έρωτα σε μία διασκευή που προέκυψε από τη συνεργασία του σκηνοθέτη με τον σπουδαίο James Ivory («The Remains of the Day»).

Καλοκαίρι 1983. Βόρεια Ιταλία. Ο Elio Perlman, ένας 17χρονος Ιταλοαμερικανός, περνάει τις μέρες του στην οικογενειακή βίλα του 17ου αιώνα παίζοντας κλασική μουσική και φλερτάροντας με τη φίλη του Marzia. Ο Elio απολαμβάνει τη στενή σχέση με τον πατέρα του, έναν επιφανή καθηγητή αυθεντία στην ελληνορωμαϊκή κουλτούρα, και με τη μητέρα του Annella, μία μεταφράστρια, που τον έχει αναθρέψει με υψηλή κουλτούρα σε ένα σκηνικό που σφύζει από ομορφιά. Όμως παρά το εκλεπτυσμένο του πνεύμα, ο Elio παραμένει αθώος και πρωτάρης σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της καρδιάς. Μια μέρα, ο Oliver, ένας γοητευτικός Αμερικανός ακαδημαϊκός που κάνει το διδακτορικό του, καταφθάνει στη βίλα για να κάνει την πρακτική του ως βοηθός του πατέρα του Elio. Μέσα στο ηλιόλουστο εκθαμβωτικό περιβάλλον, ο Elio και ο Oliver ανακαλύπτουν τη μεθυστική ομορφιά της έλξης που ξυπνάει και αλλάζει τις ζωές τους για πάντα.

Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο

Σενάριο: Τζέιμς ΑϊβοριΦωτογραφία: Σαγιόμπου ΜουκντίπρομΜοντάζ: Γουόλτερ ΦασάνοΜουσική: Σουφγιάν ΣτίβενςΠρωταγωνιστούν: Τίμοθι Σαλαμέ, Αρμι Χάμερ, Μάικλ Στούλμπαργκ, Αμιρά Καζάρ,Διάρκεια: 132 λεπτάΔιανομή: Feelgood Entertainment

Τα αστέρια δεν πεθαίνουν στο Λίβερπουλ

Βασισμένη στη συγκινητική αυτοβιογραφία του Βρετανού ηθοποιού Πίτερ Τέρνερ, το «Τα Αστέρια δεν Πεθαίνουν στο Λίβερπουλ» εξιστορεί την παθιασμένη σχέση ανάμεσα στον Τέρνερ και την εκκεντρική ντίβα του Χόλιγουντ, της δεκαετίας του ’50, Γκλόρια Γκράχαμ («Η Ωραία και το Κτήνος»)

Το δυνατό ειδύλλιο ανάμεσα στη θρυλική femme fatale και τον νεαρό εραστή της μετατρέπεται σύντομα σε μια βαθιά σχέση, με τον Τέρνερ να γίνεται το μοναδικό άτομο στο οποίο εκείνη βρίσκει παρηγοριά και δύναμη κατά τις τραγικές τελευταίες στιγμές της. Σαγηνευτική όσο ποτέ, η Γκράχαμ αφήνεται στον Τέρνερ, δίνοντας την τελευταία της συγκλονιστική παράσταση.

Σκηνοθεσία: Πολ Μακ Γκίγκαν

Σενάριο: Ματ ΓκρέναλγκΦωτογραφία: Ούρσουλα ΠοντίκοςΜοντάζ: Νικ ΕμερσονΜουσική: Τζέι ΡαλφΠρωταγωνιστούν: Ανέτ Μπένινγκ, Τζέιμι Μπελ, Τζούλι Ουόλτερς, Κένεθ Κράνχαμ, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Στίβεν ΓκράχαμΔιάρκεια: 106 λεπτάΔιανομή: Odeon

Ημερολόγιο Φόνων

«Γοτθικό μυστήριο, τρόμος και σάτιρα του θεάματος στο Βικτοριανό Λονδίνο». Αυτή είναι η ταινία που θα ήθελε να έχει δημιουργήσει ο Χουάν Κάρλος Μεντίνα αλλά, ατυχώς, αυτή η ταινία δεν είναι τούτο το «Ημερολόγιο Φόνων». Η ταινία σε σενάριο των Jane Goldman («Woman in Black») και Peter Ackroyd («The Μystery of Charles Dickens») διαδραματίζεται γύρω από μια σειρά φόνων, που αναστατώνει το Βικτωριανό Λονδίνο του 1880. Ο Επιθεωρητής Τζον Κιλντέαρ αναλαμβάνει την υπόθεση του Γκόλεμ του Λάιμχαουζ -ενός αδυσώπητου κατά συρροή δολοφόνου που σκοτώνει αθώους, χωρίς σύνδεση μεταξύ τους, ανθρώπους, αφήνοντας πίσω του πτώματα τόσο παραμορφωμένα που είναι δύσκολο να αναγνωριστούν- πάντα όμως με την διακριτική του υπογραφή… από αίμα.

Σκηνοθεσία: Χουάν Κάρλος Μεντίνα

Σενάριο: Τζέιν ΓκόλντμανΦωτογραφία: Σάιμον ΝτένιςΜοντάζ: Τζάστιν ΚριςΜουσική: Γιόχαν ΣόντερκβιστΠρωταγωνιστούν: Μπιλ Νάι, Ολίβια Κουκ, Ντάγκλας Μπουθ, Ντάνιελ Μέις, Σαμ ΡάιντΔιάρκεια: 108 λεπτάΔιανομή: Odeon

Ανθρώπινη Ροή

To ντοκιμαντέρ του ανατρεπτικού Αϊ Γουέι Γουέι για τη σύγχρονη μετανάστευση, κινηματογραφεί με όμορφο τρόπο την ασχήμια της ανθρωπότητας και είναι η επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Πρόκειται για ένα επικό ταξίδι για τη μετανάστευση από τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο εικαστικό και ακτιβιστή. Το ντοκιμαντέρ περιγράφει τόσο τις επιδράσεις του φαινομένου της μετανάστευσης σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και το αντίκτυπο σε ανθρώπινο επίπεδο μέσα από προσωπικές ιστορίες.

Περισσότεροι από 65 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους για να ξεφύγουν από την πείνα, τις κλιματικές αλλαγές και τον πόλεμο, στη μεγαλύτερη ανθρώπινη μετατόπιση από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σκηνοθεσία: Αϊ Γουέι Γουέι

Σενάριο: Αϊ Γουέι ΓουέιΦωτογραφία: Κρίστοφερ Ντόιλ, Αϊ Γουέι Γουέι, Κωνσταντίνος Κουκούλης και άλλοιΜοντάζ: Νιλς Παγκ ΑντερσενΜουσική: Κάρστεν ΦούνταλΔιάρκεια: 140 λεπτάΔιανομή: Seven Films

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments