Αυτοδιοίκηση

Δήμος Νεάπολης – Συκεών: Επεκτείνεται το δίκτυο δημοτικών ιατρείων

Δήμος Νεάπολης – Συκεών: Επεκτείνεται το δίκτυο δημοτικών ιατρείων
Επεκτείνεται το δίκτυο των δημοτικών ιατρείων του Δήμου Νεάπολης - Συκεών, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης στην ετήσια εορταστική εκδήλωση των ΚΑΠΗ.

Το δίκτυο των ιατρείων που έχει ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών λειτουργεί με 32 ιατρούς 17 διαφορετικών ειδικοτήτων, θα ενισχυθεί επιπλέον με αγγειοχειρουργό, γαστρεντερολόγο και πνευμονολόγο, για τη σύμβαση των οποίων κινήθηκε η σχετική διαδικασία. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το Α΄ ΚΑΠΗ Συκεών θα επεκταθεί με την αγορά παρακείμενου οικοπέδου για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων:

το δημοτικό ιατρείο στο ΚΑΠΗ Πεύκων θα επεκταθεί σε χώρο εντός του δημοτικού καταστήματος για την τοποθέτηση νέων σύγχρονων ιατρικών μηχανημάτων Ω.Ρ.Λ. και οφθαλμολογικού,

στο δημοτικό κατάστημα του Αγ. Παύλου θα μεταφερθούν οι υγειοκοινωνικές υπηρεσίες με στόχο να δημιουργηθεί ένα πλήρες δημοτικό ιατρείο και να «απελευθερωθεί» χώρος από τα τρία ΚΑΠΗ προς όφελος των δραστηριοτήτων των μελών τους.

Στο μεταξύ παραδίδεται νέος εξοπλισμός του Δημοτικού Ιατρικού Κέντρου στην οδό Επταπυργίου (Συκιές). Αρχικά σ? αυτό θα μεταφερθεί το Β΄ ΚΑΠΗ Συκεών, το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και θα δημιουργηθεί το τέταρτο ΚΗΦΗ, για να ακολουθήσει ο εξοπλισμός του κτιρίου με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα, «από αξονικό τομογράφο έως και μαστογράφο καλύπτοντας όλες τις βασικές ιατρικές ειδικότητες», όπως τόνισε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ), Αρίστο Γαλανό, το δίκτυο των ιατρικο-κοινωνικών υπηρεσιών εξυπηρετεί το 15% του γενικού πληθυσμού του δήμου, ενώ μέσα στο 2017 καταγράφηκαν περισσότερες από 100.000 επισκέψεις-εξετάσεις στα δημοτικά ιατρεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments