Γεύση

Patatas bravas: Τηγανητές πατάτες με άρωμα Ισπανίας

Patatas bravas: Τηγανητές πατάτες με άρωμα Ισπανίας
Πικάντικες και με ντοματένια σάλτσα αυτές οι ισπανικές τηγανητές πατάτες θα σας μαγέψουν.

Η Ισπανία φημίζεται για τις σάλτσες που συνοδεύουν τις τηγανητές πατάτες της. Μία δοκιμήμε τις διάσημες Patatas bravas θα πείσει και τον πιο δύσπιστο. Τι θα χρειαστείτε:

Υλικά

1 κιλό πατάτες2 φύλλα δάφνης1 κουτ. γλυκού κύμινο1 κουτ. γλυκού πάπρικαελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα Μπράβας3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 κρεμμυδάκια φρέσκα, μόνο το άσπρο μέρος, ψιλοκομμένα2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας250γρ. ντομάτα φρέσκια, πολτοποιημένηπάπρικα γλυκιά ή καπνιστή½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγέν (ή μπούκοβο)1 κουτ. γλυκού ξίδι1 κουτ. γλυκού ζάχαρημαϊντανό ψιλοκομμένοαλάτι

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε ομοιόμορφους κύβους με πλευρά 2,5εκ. περίπου. Βράζετε σε αλατισμένο νερό, αρωματισμένο (αν θέλετε) με τα δαφνόφυλλα, την πάπρικα και το κύμινο, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Τις στραγγίζετε και αφήνετε να στεγνώσουν καλά.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Ρίχνετε τον πελτέ και ανακατεύετε. Προσθέτετε τις πολτοποιημένες ντομάτες, την καπνιστή πάπρικα, το πιπέρι καγέν, τη ζάχαρη και το ξίδι. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Στο μεταξύ ζεσταίνετε αρκετό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε τους βρασμένους κύβους της πατάτας, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Σερβίρετε τις πατατούλες αμέσως περιχυμένες με τη σάλτσα Μπράβας και πασπαλισμένες με μαϊντανό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments