Αθλητισμός

Σερένα Γουίλιαμς: “Κόντεψα να πεθάνω όταν γέννησα την κόρη μου”

Σερένα Γουίλιαμς: “Κόντεψα να πεθάνω όταν γέννησα την κόρη μου”
Με άρθρο της στο CNN η Σερένα Γουίλιαμς αποκαλύπτει τις δυσκολίες που είχε κατά τη διάρκεια της γέννησης της κόρη της.

Η κορυφαία Αμερικανίδα τενίστρια και κάτοχος 23 Grand Slam τίτλων, Σερένα Γουίλιαμς, σε κείμενό της με τίτλο «Τι με δίδαξε η απειλή για τη ζωή μου στη γέννα» προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατό περισσότερους μπορεί. Η Σερένα σε συνεργασία με τη Unicef θέλει μέσα από αυτό το μήνυμα να βοηθήσει γυναίκες από κοινωνίες που δεν έχουν τα απαραίτητα εφόδια σε έναν δύσκολο τοκετό.

Η Σερένα που έφερε στον κόσμο την κόρη της Ολυμπία, καρπό του έρωτά της με την Αλέξις Οχάνιαν, την 1η Σεπτεμβρίου αναφέρει: «Κόντεψα να πεθάνω όταν γέννησα την κόρη μου, Ολυμπία. Είμαι ευγνώμων που είχα τη δυνατότητα να έχω δίπλα μου μια απίθανη ομάδα γιατρών και νοσοκόμων, σε ένα νοσοκομείο με υπερσύγχρονο εξοπλισμό. Ήξεραν ακριβώς πως έπρεπε να χειριστούν αυτή την απρόσμενη επιπλοκή. Αν δεν είχα την επαγγελματική τους φροντίδα, δεν θα ήμουν εδώ σήμερα».

Η ίδια εξέφρασε τον προβληματισμό της για το γεγονός ότι πολλές γυναίκες στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε εξοπλισμό που θα μπορούσε να τις σώσει: «Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι μαύρες γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από εγκυμοσύνη ή από αιτίες που συνδέονται με τον τοκετό. Αυτό όμως δεν είναι πρόβλημα μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε όλο τον κόσμο, οι γυναίκες δίνουν αγώνα όταν γεννούν σε φτωχότερες χώρες. Όταν υπάρχουν επιπλοκές όπως αυτές που είχα, συχνά δεν υπάρχουν τα φάρμακα, οι εγκαταστάσεις ή οι γιατροί για να τις σώσουν. Αν δεν θέλουν να γεννήσουν στα σπίτια τους, θα πρέπει να ταξιδέψουν μεγάλες αποστάσεις. Πριν ακόμα φέρουν μια νέα ζωή σ’ αυτό τον κόσμο, οι πιθανότητες είναι εναντίον τους».

«Κάθε μητέρα, ανεξάρτητα από τη φυλή ή το υπόβαθρό της, αξίζει να έχει μια υγιή εγκυμοσύνη και γέννα. Και μπορείτε να βοηθήσετε σ’ αυτό» καταλήγει η Σερένα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments