Οικονομία

EuroWorking Group: Πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ

EuroWorking Group: Πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ
"Ναι" από το EuroWorking Group για την εκταμίευση της δόσης καθώς και οι θεσμοί έκριναν ότι τα προαπαιτούμενα προχωρούν ικανοποιητικά.

Το τελικό «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης έδωσε το Euro Working Group με τους τεχνοκράτες να θεωρούν ότι τα τελευταία δύο προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης – δηλαδή το Ελληνικό και και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί– προχωρούν ικανοποιητικά.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg στην Έκθεση Συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που έχει αποσταλεί στο Euroworking Group, αναφέρεται ότι όλα τα προαιτούμενα έχουν ολοκληρωθεί. Επαρκής πρόοδος διαπιστώνεται ακόμη στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ώστε να δοθεί από τους εταίρους το πράσινο φως στη συνεδρίαση του Eurogroup. 

Τη Δευτέρα, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων της Ευρωβουλής, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι Ντράγκι είχε αναφέρει ότι στις αρχές Μαρτίου θα υπάρξει έκθεση από την πλευρά των θεσμών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί καλύπτουν το σύνολο της ελληνικής επικράτειας χωρίς περιορισμούς.

Πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι ικανοποίηση υπάρχει στις Βρυξέλλες και για το δεύτερο προαπαιτούμενο, που εκκρεμούσε, αυτό της επένδυσης στο Ελληνικό. Κοινοτικές πηγές δήλωναν πως μετά το «πράσινο φως» του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την επένδυση, μπορούσε να κριθεί καταγραφεί η εκπλήρωση του προαπαιτούμενου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments