Οικονομία

EuroWorking Group: Στο τραπέζι η εκταμίευση της δόσης – “Αγκάθι” οι πλειστηριασμοί

EuroWorking Group: Στο τραπέζι η εκταμίευση της δόσης – “Αγκάθι” οι πλειστηριασμοί
Το "αγκάθι" των πλειστηριασμών παραμένει με τη συνεδρίαση του EuroWorking Group να βάζει στο τραπέζι την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι έχει ζητήσει οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί να καλύπτουν το σύνολο της ελληνικής επικράτειας χωρίς περιορισμούς, τη στιγμή που στο EuroWorking Group συζητείται η επόμενη δόση. 

Μπορεί η κυβέρνηση να επιδιώκει να εξασφαλίσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δις. ευρώ στο Eurogroup της επόμενης Δευτέρας, ωστόσο σύμφωνα με κοινοτική πηγή αυτό θεωρείται δύσκολο αλλά όχι αδύνατο.

Σε ό,τι αφορά την επένδυση στο Ελληνικό, κοινοτικές πηγές ανέφεραν πως υπάρχει ικανοποίηση, μετά το «πράσινο φως» του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την επένδυση. Κατόπιν τούτου, θεωρείται πιθανό το EWG την Παρασκευή να καταγράψει την εκπλήρωση του συγκεκριμένου προαπαιτούμενου.

Αντιθέτως, πιο περίπλοκη είναι η κατάσταση στην περίπτωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι έχει ζητήσει οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί καλύπτουν το σύνολο της ελληνικής επικράτειας χωρίς περιορισμούς.

Ως πιθανότερο σενάριο, θεωρείται ότι το EWG την Παρασκευή θα καταγράψει σημαντική πρόοδο, αλλά όχι εκπλήρωση του προαπαιτουμένου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, με την απόφαση για εκταμίευση της δόσης να μετατίθεται για τις επόμενες ημέρες.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ενώ αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση για τις έως τώρα επαφές της κυβέρνησης με τους θεσμούς. «Εμφαση θα δοθεί στις τεχνικές συζητήσεις που διεξάγονται για το ζήτημα του χρέους», είπε ελληνική πηγή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments