Ελλάδα

Χωρίς ταξί η Αθήνα την Τρίτη από τις 8 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα

Χωρίς ταξί η Αθήνα την Τρίτη από τις 8 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα
Χωρίς ταξί θα παραμείνει η Αθήνα την Τρίτη 8.00 π.μ με 5.00 μ.μ. σε μία κίνηση αντίδρασης των εργαζομένων απέναντι στην «Παράνομη και αυθαίρετη εισβολή της Uber στις επιβατικές μεταφορές».

Προειδοποιητική στάση εργασίας του ΣΑΤΑ με την οποία οι οδηγοί ταξί δηλώνουν την αντίθεσή τους στην «παράνομη και αυθαίρετη εισβολή της Uber στις επιβατικές μεταφορές», πραγματοποιούν από τις 8 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα της Τρίτης οι ταξιτζήδες στην Αττική.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), οι οδηγοί ταξί δηλώνουν την αντίθεσή τους στην «παράνομη και αυθαίρετη εισβολή της Uber στις επιβατικές μεταφορές» κάνοντας λόγο «για υποκλοπή του έργου», «στην κάθε καινοτομία – πλατφόρμα που κλέβει τον ταξιτζή και τη χώρα μας» ενώ καταγγέλλουν όλους όσους μέχρι σήμερα φρέναραν το νομοσχέδιο που ήδη βρίσκεται στη Βουλή και αφορά τα ταξί.

Επίσης, το ΣΑΤΑ στην ανακοίνωσή του τονίζει πως οι προσπάθειες της κυβέρνησης και του υπουργείου Μεταφορών «να νομοθετήσουν με δίκαιο τρόπο, έπεφτε πάνω σε τοίχο που ύψωναν οι θεσμοί». Και προσθέτει πως «τόσο ο υπουργός Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, όσο και ο υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης πήραν δημόσια θέση υπέρ των αιτημάτων του κλάδου μας. Το νομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλή και σύντομα θα γίνει νόμος του κράτους, είναι η δική μας απάντηση στην παρανομία και στην απάτη, που είχαν στήσει ξένα και εγχώρια συμφέροντα με τις ευλογίες προηγούμενων κυβερνήσεων».

Τέλος, καλεί τους οδηγούς ταξί να επιδείξουν σύνεση και υπομονή μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play