Πολιτική

Κίνημα αλλαγής: Kυβερνητική αποτυχία στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ

Κίνημα αλλαγής: Kυβερνητική αποτυχία στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ
Για χαμένη ευκαιρία στην απορρόφηση των ΕΣΠΑ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

Το Κίνημα Αλλαγής στην ανακοίνωσή του αναφορικά με την μη απορρόφηση των ΕΣΠΑ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Προκύπτει σοβαρό ερώτημα, όταν ο αρμόδιος υπουργός κ. Χαρίτσης ανακοινώνει ποσοστό απορρόφησης 25%.

Τέτοιες δαπάνες δεν έχουν πραγματοποιηθεί». Και προσθέτει: «Εκτός εάν ο κ. υπουργός εξαπατά, συνυπολογίζοντας τα 243 εκ. ευρώ που απλά είναι "παρκαρισμένα" στα ταμεία της χώρας, αλλά δεν μπορούν να διατεθούν, λόγω μη ύπαρξης εγκεκριμένων προγραμμάτων στην πραγματική οικονομία».

Όπως επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής, «παρότι οι ρυθμοί ανάπτυξης παραμένουν απογοητευτικοί, παρότι κλίμα ενίσχυσης των επενδύσεων δεν υφίσταται, παρότι η ανεργία παραμένει πολύ υψηλή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στάθηκε ανίκανη να εκμεταλλευθεί τις δυνατότητες που υπάρχουν για τη χώρα».

Το Κίνημα δηλώνει ότι ξεκινά αναλυτική καταγραφή της κατάστασης που υπάρχει, αρχίζοντας από το ΕΠΑνΕΚ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία") του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. «Αναδεικνύουμε το πρόβλημα, αλλά και τα αίτια των καθυστερήσεων. Όχι μόνο για να ασκήσουμε κριτική, αλλά και για να υπάρξουν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες και η άρση των εμποδίων που θα επιτρέψουν να μη χαθεί αυτή η μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα, την οικονομία και την κοινωνία μας» τονίζεται στην ανακοίνωση, όπου συμπληρώνεται ότι θα ακολουθήσουν, το επόμενο διάστημα, ανάλογες πρωτοβουλίες και για τα άλλα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments