Οικονομία

Eurogroup: Μέχρι τα τέλη Μαρτίου η εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ

Eurogroup: Μέχρι τα τέλη Μαρτίου η εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ
Ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο και ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφεραν ότι η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα θα γίνει το δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου.

Πράσινο φως από το Eurogroup για τη δόση των 5,7 δισ. ευρώ.

Στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ο Μάριο Σεντένο σημείωσε ότι ολοκληρώθηκε η τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και έχει ήδη ξεκινήσει η δουλειά για την τέταρτη.

«Αυτή η πρόοδος δείχνει την ισχυρή δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για το πρόγραμμα και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων», συμπλήρωσε.

Ο ESM αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ στο δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εθνικές διαδικασίες, δήλωσε ακόμη ο επικεφαλής του Eurogroup.

«Έχουμε μπει στα τελικά στάδια του προγράμματος. Είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τα υπολειπόμενα συμφωνημένα. Αυτό είναι όρος για την όποια ελάφρυνση χρέους», τόνισε ο Σεντένο, ενώ ανέφερε ότι το Eurogroup πληροφορήθηκε για την τεχνική εργασία που γίνεται για τον μηχανισμό για το χρέος.

Τόσο ο Σεντένο όσο και ο Πιερ Μοσκοβισί ανέφεραν ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεσμεύθηκε πως παρουσιάσει στους ομολόγους του την ελληνική στρατηγική ανάπτυξης πριν από το Πάσχα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments