Πολιτισμός

Ο Στίβεν Χόκινγκ και το… Όσκαρ του

Ο Στίβεν Χόκινγκ και το… Όσκαρ του
Ο θάνατος του Στίβεν Χόκινγκ δεν είναι μία απώλεια ενός πανέξυπνου ανθρώπου και μιας εμβληματικής προσωπικότητας. Είναι η απώλεια της ελπίδας για το μέλλον.

Ο Στίβεν Χόκινγκ πέθανε προκαλώντας θλίψη σε όλον τον κόσμο. Στην επιστημονική κοινότητα αλλά και σε όσους τον γνώρισαν καλύτερα πιο πρόσφατα, μέσα από τη συγκλονιστική ερμηνεία του Έντι Ρεντμέιν στην "Θεωρία των Πάντων".

Η κατάθεση ψυχής στη ζωή ενός ανθρώπου που υπήρξε για να αλλάξει αυτόν τον κόσμο. Και (ευτυχώς) τον άλλαξε. Με τις θεωρίες του και κυρίως με την προσωπικότητά του. Εξιδανίκευση στο πρόσωπό του, γιατί του αξίζει.

Η ταινία μάλιστα "Η Θεωρία των Πάντων" έφερε τον Στίβεν Χόκινγκ, ή καλύτερα την απεικόνιση της ζωής του μέχρι τα Όσκαρ το 2015 και το Kodak Theater, όπου ο "κινηματογραφικός του εαυτός" κέρδισε επάξια το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου. 

Η ταινία προτάθηκε για 4 ακόμα χρυσά αγαλματίδια, μεταξύ των οποίων και αυτό την καλύτερης ταινίας. Δυστυχώς, όμως την ίδια χρονιά η κατηγορία αυτή ήταν πλούσια: Boyhood, Το παιχνίδι της Μίμησης, Whiplash, The Grand Budapest Hotel, Selma, Ελεύθερος Σκοπευτής, Birdman ή η απρόσμενη Αρετή της Αφέλειας. Και ο Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου είχε έρθει για να κερδίσει με το "Birdman" την αλληγορική κωμωδία, που έδωσε στον Μάικλ Κίτον νέα επαγγελματικά φτερά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments