Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Χυλοπίτες με ντομάτα και ρίγανη

Η συνταγή της ημέρας: Χυλοπίτες με ντομάτα και ρίγανη
Ιδανική για όλη την οικογένεια η σημερινή συνταγή, χυλοπίτες με ντομάτα και ρίγανη.

Αγαπημένες χυλοπίτες σε μία διαφορετική συνταγή για σήμερα: Χυλοπίτες με ντομάτα και ρίγανη.

Υλικά (για 4 – 5 άτομα)

1 πακέτο (500 γρ.) χυλοπίτες1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια με το χυμό τους, χτυπημένα2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)50 ml ελαιόλαδο200 γρ. ανθότυρο, κομματιασμένο (ή κατίκι Δομοκού)200 γρ. γραβιέρα, κατά προτίμηση Αμφιλοχίας, τριμμένη1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη χοντροκομμένη ή 1/2 κουτ. σούπας ξερήαλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο και όταν ζεσταθεί και αρχίσει να βγάζει το άρωμά του, ρίχνουμε την ντομάτα, ανακατεύουμε, αφήνουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε τις χυλοπίτες, ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτά και προσθέτουμε 2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, έτσι ώστε να αρχίσει να βράζει, αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε την κατσαρόλα ξεσκέπαστη για να ελέγχουμε τα υγρά και προσθέτουμε λίγο – λίγο ζεστό νερό, αν χρειάζεται, ώστε να βράσουν οι χυλοπίτες και μαγειρεύουμε για 2 – 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.

Ρίχνουμε τη ρίγανη, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί. Σκορπάμε από πάνω τα τυριά και ψήνουμε για περίπου 5 – 6 λεπτά, ίσα να λιώσουν τα τυριά. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με σαλάτα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments