Άποψη

Η UEFA και η FIFA έχουν ευθύνες

Η UEFA και η FIFA έχουν ευθύνες
Ήρθαν ξανά οι μπαμπούλες με... ονοματεπώνυμο. FIFA και UEFA απλώνουν πάνω από το ελληνικό ποδόσφαιρο την απειλή τους, βροντοφωνάζοντας πως θα μας αποκλείσουν από τις διοργάνωσεις τους. Την ίδια ώρα που ξεχνούν και οι ίδιες τη μεγάλη ευθύνη που έχουν τα τελευταία χρόνια για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Μας έβαλαν υπό καθεστώς εποπτείας. Υποτίθεται πως μας… παρακολουθούν και πως – πρέπει να – επεμβαίνουν για να δίνουν λύσεις. Πριν φτάσουν τα πράγματα στα άκρα. Αντ’ αυτού, πρώτα είδαμε αγώνες να μην ξεκινούν, οπαδούς να μπουκάρουν στα γήπεδα για να παίξουν ξύλο με την αστυνομία και μεγαλομέτοχο ομάδας να σουλατσάρει στο γήπεδο με ένα περίστροφο πάνω του και μετά θυμήθηκαν οι ομοσπονδίες να αντιδράσουν και να μας πουν "είμαστε εδώ".

Μου θυμίζει τις ιστορίες με τα επεισόδια των χούλιγκανς. Όλοι γνωρίζουν πως θα γίνουν, πολλές φορές ακόμα και η ίδια η αστυνομία ξέρει που και πότε έχει δοθεί το ραντεβού θανάτου. Κι όταν υπάρξει θάνατος, τότε κλαίμε όλοι μαζί πάνω από το άψυχο κορμί. Αντί για πρόληψη, υπάρχουν μεγάλα λόγια. Μετά Χριστόν προφήτες όλοι τους. Και την ίδια ώρα, το ποδοσφαιράκι που τόσο αγαπάμε, βυθίζεται ολοένα και περισσότερο.

Φωνάζεις την παρέα σου να δείτε ένα ματς και δεν ξέρεις αν θα αρχίσει ή αν θα τελειώσει. Ομαλά. Δίκαια. Χωρίς ουρλιαχτά και κραυγές. Χωρίς διαμαρτυρίες, αδικίες, οφσάιντ και ξύλο. Προσφάτως και χωρίς όπλα. Έχουμε φτάσει στο 2018 και ακόμα ψάχνουμε να βρούμε το ιστορικό του κάθε διαιτητή που σφυρίζει σε ντέρμπι, αντί να ασχολούμαστε με το αγωνιστικό κομμάτι. Εδώ θα είμαστε και θα το θυμηθείτε: ακόμα και όταν φέρουμε το VAR, θα προσπαθεί ο ένας να βγάλει τρελό τον άλλον και να κοροϊδεύει τα ίδια του τα μάτια.

Αποδείχτηκε αυτό από το γκολ του Βαρέλα. Όλη η Ελλάδα το έχει δει δεκάδες φορές. Και ακόμα στο Βορρά μιλούν για καθαρό γκολ και στο Νότο για καθαρό οφσάιντ. Προσέξτε: δε λένε ίσως, μπορεί, υπάρχει αμφιβολία. Εκφράζουν σιγουριά. Οι μεν για γκολ, οι δε για οφσάιντ. Κανονική τρέλα.

Όπως η τρέλα που επικρατεί και στο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα της… εξυγίανσης. Δεν έχω λόγο να μη πιστεύω πως όντως κάποιοι πάλεψαν για την εξυγίανση. Όμως εξυγίανση με διακοπές αγώνων, με ξύλο και με όπλα δεν γίνεται. Αυτό δεν είναι κανονικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι καν ποδόσφαιρο, όταν στις 16 Μαρτίου δεν γνωρίζουμε πόσους βαθμούς έχει ο καθένας απ’ τους τρεις πρωτοπόρους.

Για όσους θέλουν ποδόσφαιρο, ας πάνε να δουν τον Ατρόμητο, τον Πανιώνιο, την Ξάνθη, την Τρίπολη. Ή ας γυρίσουν τους τηλεοπτικούς τους δέκτες στα ξένα πρωταθλήματα. Για τα υπόλοιπα θα αποφανθούν τα δικαστήρια. Και η FIFA με την UEFA. Τρομάρα τους…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments