Διεθνή

Λετονία: Θα απελάσει Ρώσους διπλωμάτες

Λετονία: Θα απελάσει Ρώσους διπλωμάτες
Έναν ή περισσότερους Ρώσους διπλωμάτες θα απελάσει η Λετονία, αντιδρώντας στην δολοφονική επίθεση με νευροτοξική ουσία κατά Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα και της κόρης του.

Έναν ή περισσότερους Ρώσους διπλωμάτες θα απελάσει η Λετονία, αντιδρώντας στην δολοφονική επίθεση με νευροτοξική ουσία κατά Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα και της κόρης του, σε βρετανικό έδαφος, στις 4 Μαρτίου.

Η κίνηση της Ρίγα έρχεται μετά την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να απελάσει 23 Ρώσους διπλωμάτες και την πίεση που άσκησε το Λονδίνο στους εταίρους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβουν σκληρότερη θέση έναντι της Μόσχας.

«Σε αλληλεγγύη προς το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες της Ε.Ε., η Λετονία συζητεί την κατάλληλη απάντηση σχετικά με τη χημική επίθεση στον Σεργκέι Σκριπάλ», δήλωσε εκπρόσωπος του λετονικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ένας ή περισσότεροι Ρώσοι οι οποίοι εμπλέκονται σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες, ενώ ζουν στη Λετονία με διπλωματικό διαβατήριο, θα απελαθούν από τη χώρα μας», πρόσθεσε.

«Ο ακριβής αριθμός συζητείται με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα», κατέληξε.

Ανάλογα μέτρα εξετάζουν και άλλες χώρες του πάλαι ποτέ ανατολικού μπλοκ, όπως η Τσεχία και η Λιθουανία, καθώς και χώρες όπως η Δανία και η Ιρλανδία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments