Διεθνή

Τρόμος στη Γαλλία – Τζιχαντιστής σκότωσε τρία άτομα και ζητά την απελευθέρωση του Αμπντεσλάμ

Τρόμος στη Γαλλία – Τζιχαντιστής σκότωσε τρία άτομα και ζητά την απελευθέρωση του Αμπντεσλάμ
Ο τζιχαντιστής θέλει να πάρει εκδίκηση για αυτό που γίνεται στην Συρία, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός BFM επικαλούμενος ανώνυμη πηγή μετέδωσε πως ο ένοπλος ζήτησε την απελευθέρωση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Τελειωμό δεν έχει η ομηρία στο σούπερ μάρκετ, Super U στην πόλη Τρεμπ, ανατολικά της Καρκασόν στη νότια Γαλλία.

Σύμφωνα με ξένα Μέσα Ενημέρωσης υπάρχει και τρίτος νεκρός από την εισβολή του υποστηρικτή του ISIS στο συνοικιακό σούπερ μάρκετ.

Η τοπική εφημερίδα ”Dépêche du Midi” αναφέρει ότι ο τζιχαντιστής θέλει να πάρει εκδίκηση για αυτό που γίνεται στην Συρία, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός BFM επικαλούμενος ανώνυμη πηγή μετέδωσε πως ο ένοπλος ζήτησε την απελευθέρωση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, εκ των δραστών των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι. Ο Αμπντεσλάμ είναι ο μοναδικός επιζών από τους τζιχαντιστές που αιματοκύλησαν τη γαλλική πρωτεύουσα το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου του 2015, με τις συγχρονισμένες επιθέσεις στο Stade de France, το Bataclan και την Place de la Republique.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είναι Μαροκινός ή μαροκινής καταγωγής, γεννημένος το 1992 και γνωστός στις Αρχές.

Το περιστατικό σύμφωνα με ξένα Μέσα Ενημέρωσης έγινε στις 11:00 τοπική ώρα. Άνδρας εισέβαλε οπλισμένος με μαχαίρια, όπλο και χειροβομβίδες στο σουπερμάρκετ κι ακούστηκαν πυροβολισμοί. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο ένοπλος φώναξε ”ο Αλλάχ είναι μεγάλος” και δήλωσε πίστη στο ISIS.

”Δυστυχώς θεωρούμε ότι υπάρχουν νεκροί, αλλά δεν μπορούμε να φέρουμε γιατρό στο σημείο για να το επιβεβαιώσουμε”, δήλωσε ο στρατηγός Ζαν-Βαλερί Λετερμάν, διοικητής της χωροφυλακής της περιοχής Languedoc-Roussillon.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Παρισιού έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

O πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ έκανε λόγο για ”σοβαρή κατάσταση”. Την υπόθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας, ενώ στην περιοχή σπεύδει κι ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments