Διεθνή

Πυροβολισμοί και ομηρία σε σούπερ μάρκετ στην Γαλλία – 2 νεκροί

Πυροβολισμοί και ομηρία σε σούπερ μάρκετ στην Γαλλία – 2 νεκροί
Ο ένοπλος ζητάει να απελευθερώσουν τον μακελάρη του Μπατακλάν.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η υπόθεση ομηρίας σε σουπερμάρκετ της αλυσίδας Super U στην πόλη Τρεμπ, ανατολικά της Καρκασόν στη νότια Γαλλία. Το περιστατικό σύμφωνα με ξένα Μέσα Ενημέρωσης έγινε στις 11:00 τοπική ώρα.

Ο δράστης που δηλώνει πίστη στο ISIS, άφησε μετά από λίγο ελεύθερους τους πελάτες που βρίσκονταν εντός του σούπερ μάρκετ και κρατά όμηρο μόνο έναν αστυνομικό.

Πριν από λίγο ο δήμαρχος της πόλης, Ερίκ Μενασί, δήλωσε ότι υπάρχουν δύο θύματα (όχι νεκροί) στο σουπερμάρκετ κι ότι ο δράστης βρίσκεται μόνος με έναν αστυνομικό μέσα στο κατάστημα, ενώ όλοι οι άλλοι όμηροι έχουν αφεθεί ελεύθεροι. ”Είναι μια τρομερή κατάσταση”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο δράστης εισέβαλε οπλισμένος με μαχαίρια, όπλο και χειροβομβίδες στο σουπερμάρκετ κι ακούστηκαν πυροβολισμοί. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο ένοπλος φώναξε ”ο Αλλάχ είναι μεγάλος” και δήλωσε πίστη στο ISIS.

Δυστυχώς θεωρούμε ότι υπάρχουν νεκροί, αλλά δεν μπορούμε να φέρουμε γιατρό στο σημείο για να το επιβεβαιώσουμε”, δήλωσε ο στρατηγός Ζαν Βαλερί Λετερμάν, διοικητής της χωροφυλακής της περιοχής Languedoc-Roussillon.

Το σημείο έχουν αποκλείσει τουλάχιστον 50 αστυνομικοί και άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, τρία ελικόπτερα υπερίπτανται ενώ έχουν καταφθάσει και πολλά ασθενοφόρα. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Παρισιού έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

O πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ έκανε λόγο για ”σοβαρή κατάσταση”. Την υπόθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας, ενώ στην περιοχή σπεύδει κι ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η επέμβαση των δυνάμεων της αστυνομίας και των διασωστών. Θα ακολουθήσουν νεώτερες πληροφορίες σ’ αυτόν τον λογαριασμό. Μη διαδίδετε φήμες”, προειδοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών με ανάρτησή του στο Twitter.

nnnn

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments