Αυτοδιοίκηση

Ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικούς λεωφορειόδρομους της Πετρούπολης

Ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικούς λεωφορειόδρομους της Πετρούπολης
Πρόκειται για ένα έργο πνοής για την πόλη, η έναρξη του οποίου χρονοτριβούσε, λόγω της γνωστής γραφειοκρατικής διαδικασίας που υπάρχει στον δημόσιο τομέα. Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο είναι χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια, θα βελτιώσει την ασφάλεια στις μετακινήσεις ανθρώπων και μέσων και γενικά θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων

Ξεκίνησαν  από την κεντρική λεωφόρο 25ης Μαρτίου οι ασφαλτοστρώσεις στους λεωφορειόδρομους της Πετρούπολης, ενώ θα ακολουθήσουν οι Ανατολικής Ρωμυλίας και Περικλέους. 

Πρόκειται για ένα έργο πνοής για την πόλη, η έναρξη του οποίου χρονοτριβούσε, λόγω της γνωστής γραφειοκρατικής διαδικασίας που υπάρχει στον δημόσιο τομέα. Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο είναι χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια, θα βελτιώσει την ασφάλεια στις μετακινήσεις ανθρώπων και μέσων και γενικά θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Ο προϋπολογισμός για την υλοποίησή του ήταν 1.100.000€, αλλά η ανάδοχος εταιρεία έδωσε έκπτωση 73%. 

Παρακαλούμε τους δημότες μας να επιδείξουν ανοχή στην όχληση που θα υποστούν από τα συνεργεία της οδόστρωσης, αλλά και να διευκολύνουν το έργο τους, απομακρύνοντας τα οχήματά τους, από τα σημεία που έχει ανακοινωθεί, ότι θα εκτελεστούν εργασίες. 

Σε σύντομο χρονικό διάστημα πρόκειται να ξεκινήσουν και άλλα δύο μεγάλα έργα: το πρώτο έχει τίτλο “ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΛΑΙΩΝ” (Α’ φάση) και περιλαμβάνει τη διαμόρφωση πεζοδρομίων και τον ορισμό νέου άξονα μέρους της οδού Ελαιών, ενώ το δεύτερο αφορά την “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΩΝ ΑΠΟ ΜΠΕΤΟΝ ΣΕ ΟΔΟΥΣ ΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΤΩΦΕΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ” και περιλαμβάνει εργασίες κατασκευής και ανακατασκευής μπετοδρόμων στην περιοχή της Αγ. Τριάδας. 

Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε να αποδεικνύουμε καθημερινά το συνεχές και έμπρακτο ενδιαφέρον μας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Πετρούπολης. 

Επιπλέον συνεχίζουμε να καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου μία σειρά από έργα να χρηματοδοτηθούν από ποικίλους φορείς (ΕΣΠΑ, Περιφέρεια, ΑΣΔΑ κλπ.) και να μην χάνουμε καμία ευκαιρία για κρατική ή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Τέλος, επιδιώκουμε συνεχώς συναντήσεις με αρμόδια Υπουργεία και Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες Διαχείρισης και Ελέγχου Προγραμμάτων, με κύριο μέλημά μας να προωθήσουμε έργα με δημόσιο χαρακτήρα, που σχετίζονται με την πολύπλευρη ανάπτυξη της Πετρούπολης (υλικοτεχνικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments