Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Τέσσερις νεκροί από επίθεση καμικάζι στη Σομαλία
Τέσσερις νεκροί από επίθεση καμικάζι στη Σομαλία | Pagenews.gr
Pagenews Team 26 Μαρτίου 2018, 19:33 26 Μαρτίου 2018, 19:33

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι ισλαμιστές της οργάνωσης Σεμπάμπ, η οποία πρόσκειται στην αλ Κάιντα, με μια ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα το βράδυ, στην οποία επιβεβαίωσαν ότι στοχοθέτησαν το κέντρο της πρωτεύουσας, όπου βρίσκονται μεταξύ άλλων το κοινοβούλιο και το υπουργείο Εσωτερικών στη Σομαλία.

«Έγινε μια έκρηξη σε ένα σημείο ελέγχου κοντά στο υπουργείο Εσωτερικών και τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμπντουλάχι Μοχάμεντ, αξιωματικός της αστυνομίας της σομαλικής πρωτεύουσας.

«Δεν έχουμε ακόμα όλες τις λεπτομέρειες, αλλά με βάση τις πρώτες ενδείξεις, ο δράστης προσπάθησε να περάσει το σημείο ελέγχου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό αυτόν και αυτόπτες μάρτυρες, το αυτοκίνητο ανατινάχθηκε πριν οι άνδρες στο σημείο ελέγχου να μπορέσουν να το ερευνήσουν.

«Είδα τα πτώματα δύο στρατιωτών και δύο πολιτών. Η έκρηξη ήταν ισχυρή και το αυτοκίνητο έγινε κομματάκια. Εξερράγη ανάμεσα σε δύο τείχους από μπετόν» στο φυλάκιο, αφηγήθηκε ο Σισέ Αμπντουραχμάν, αυτόπτης μάρτυρας.

Επρόκειτο για τη δεύτερη επίθεση με αυτοκίνητο-βόμβα στην πρωτεύουσα της Σομαλίας μέσα σε μία εβδομάδα. Την Πέμπτη, σε μια παρόμοια ενέργεια σε μια από τις κυριότερες οδικές αρτηρίες της πόλης, μπροστά σε πολυσύχναστο ξενοδοχείο, σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι. Την ευθύνη ανέλαβε και σε αυτή την περίπτωση η Σεμπάμπ.

Η οργάνωση προσπαθεί από το 2007 να ανατρέψει την αδύναμη σομαλική κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα και περίπου 20.000 στρατιωτικούς και αστυνομικούς της Αφρικανικής Ένωσης, δυνάμεις της Ουγκάντας, του Μπουρούντι, του Τζιμπουτί, της Κένυας και της Αιθιοπίας.

Ετικέτες: 


2018