Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Τελεσίγραφο Τραμπ σε Ερτνογάν για τα F-35
Τελεσίγραφο Τραμπ σε Ερτνογάν για τα F-35 | Pagenews.gr
Pagenews Team 27 Μαρτίου 2018, 07:22 27 Μαρτίου 2018, 7:22

Τραμπ κόβει τα φτερά του Ερντογάν" αναφέρει η τουρκική Χουριέτ αναφέροντας ότι οι ΗΠΑ βάζουν στον πάγο την Τουρκία και όπως φαίνεται δημιουργείται πρόβλημα με την παραγγελία 100 αμερικανικών αεροσκαφών F-35 από την Άγκυρα.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» αποκαλύπτει το παρασκήνιο της συνάντησης της τουρκικής επιτροπής εξοπλισμών στις ΗΠΑ, όπου οι Αμερικανοί έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα πως θα πρέπει η Άγκυρα να ξεχάσει τους ρωσικούς S-400 αν θέλει να πάρει μαχητικά F-35.

Όλο αυτό το παρασκήνιο με το τελεσίγραφο των ΗΠΑ αναμένεται να επηρεάσει και τις ισορροπίες στο Αιγαίο. Πάντως ο Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως προκρίνει την αγορά των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών και όχι των ρωσικών αντιβαλλιστικών πυραύλων.

Μάλιστα ακούγεται πως η Τουρκία μελετά την αγορά αντιβαλλιστικών πυραύλων τόσο από ευρωπαϊκές εταιρείες όσο και νέα αγορά αμερικανικών πυραύλων τύπου «Πάτριοτ». 

Ο βασικός λόγος είναι ότι η Άγκυρα σχεδιάζει να στηρίξει την αεροπορία της σε αυτόν τον τύπο μαχητικών, καθώς μπορούν να απογειωθούν και από το αεροπλανοφόρο το οποίο ετοιμάζει η Τουρκία.

Ωστόσο, μέχρι να αποδειχθεί κάτι από αυτά, μπορεί ακόμα όλα να είναι απλώς άλλος ένας διπλωματικός ελιγμός του «σουλτάνου».

Ετικέτες: 


2018