Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Αλλαγή εποχής στις παμπ της Ιρλανδίας μετά από 90 χρόνια
Αλλαγή εποχής στις παμπ της Ιρλανδίας μετά από 90 χρόνια | Pagenews.gr
Pagenews Team 30 Μαρτίου 2018, 12:20 30 Μαρτίου 2018, 12:20

Για πρώτη φορά έπειτα από 90 χρόνια οι ιρλανδικές παμπ μπορούν να σερβίρουν αλκοόλ σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή των καθολικών, από τις 10.30 μέχρι τις 00.30, μία σημαντική αλλαγή που δείχνει τη χαλάρωση του ελέγχου της καθολικής εκκλησίας στη ζωή της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας.

Το Σαββατοκύριακο του Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της καθολικής εκκλησίας και η ιρλανδική νομοθεσία απαγόρευε επί δεκαετίες την κατανάλωση αλκοόλ και ειδικότερα μπύρας στις παμπ της χώρας την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής, ευνοώντας τις φιλικές και οικογενειακές συγκεντρώσεις στα σπίτια και μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ από το στοκ. 

Συμπίπτει όμως με μία χρονική περίοδο υψηλής τουριστικής κίνησης. 

Κατά παράδοσιν, οι ιρλανδικοί δρόμοι ήταν την Μεγάλη Παρασκευή γεμάτοι ξένους που αγνοώντας την απαγόρευση αναζητούσαν τρόπους και τόπους για να καταναλώσουν μία πίντα.

«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική αλλαγή. Το Πάσχα είναι ένα μακρύ Σαββατοκύριακο με τους τουρίστες να συρρέουν στην Ιρλανδία και πολλούς από αυτούς να αναζητούν τις παγκοσμίου φήμης ιρλανδικές παμπ και να σοκάρονται όταν διαπιστώνουν ότι είναι κλειστές. Για μας η αναμονή ήταν πολύ μεγάλη», δηλώνει ο Γκίλιαν Ντάλι, Licensed Vintners Association του Δουβλίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Ιρλανδία: Ανοίγει τον δρόμο για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων

Στην Ιρλανδία ο Πάπας – Η πρώτη επίσκεψη μετά από 40 χρόνια

"Μπλακ άουτ" λόγω χιονοθύελλας στην Ιρλανδία – Κινητοποίηση του στρατού στην Βρετανία

Fitch: Αναβάθμισε την Ιρλανδία σε "Α+" από "Α"

Ετικέτες: 


2018