Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Ιταλία: Ξεκινούν οι διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης
Ιταλία: Ξεκινούν οι διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης | Pagenews.gr
Pagenews Team 30 Μαρτίου 2018, 04:19 30 Μαρτίου 2018, 4:19

Την ερχόμενη Τετάρτη πρόκειται να αρχίσουν οι διαβουλεύσεις στην Ιταλία ανάμεσα στο πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα και τα κόμματα, με στόχο τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Την Τετάρτη πρόκειται να συναντηθούν με τον Ματαρέλα οι πρόεδροι της βουλής και της γερουσίας, Ρομπέρτο Φίκο και Ελισαμπέτα Καζελάτι, όπως και ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Την Πέμπτη στις διαβουλεύσεις θα κληθούν να πάρουν μέρος οι εκπρόσωποι όλων των ιταλικών κομμάτων και εντός της ημέρας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία.

Στην συνέχεια, ο Ιταλός πρόεδρος θα πρέπει να αποφασίσει σε ποιόν επιθυμεί να αναθέσει διερευνητική εντολή, για να εξακριβωθεί αν θα μπορέσει να συσταθεί νέα κυβέρνηση. Η πρώτη αυτή, διερευνητική εντολή θα μπορούσε να δοθεί στον πρόεδρο της βουλής ή στην επικεφαλής της γερουσίας, ώστε να προχωρήσουν σε νέες, πιο «στοχευμένες» επαφές με τις διάφορες πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν αποκλείεται, τέλος, ο Σέτζιο Ματαρέλα να θελήσει να συναντηθεί και για δεύτερη φορά με τους πολιτικούς αρχηγούς της Ιταλίας, πριν λάβει την απόφασή του για την επόμενη πολιτική φάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιταλία: Μια ανάσα από το σχηματισμό κυβέρνησης Λέγκας – 5 Αστέρων
Πάπας Φραγκίσκος: «Πρέπει να υποβληθώ σε επέμβαση καταρράκτη»
Μυστήριο με το πτώμα Ιταλού επιχειρηματία στην Κωνσταντινούπολη

Ιταλία: Συμφωνία Πέντε Αστέρων – Κεντροδεξιάς για την προεδρία της Βουλής και της Γερουσίας

Ετικέτες: 


2018