Οικονομία
pagenews.gr / Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται – Ποιοι οι δικαιούχοι
Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται – Ποιοι οι δικαιούχοι | Pagenews.gr
Pagenews Team 30 Μαρτίου 2018, 04:10 30 Μαρτίου 2018, 4:10

Μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου 2018 (το αργότερο), πρέπει να καταβληθεί το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Τα δώρα εορτών σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Διευκρινίζεται ότι προϋπόθεση καταβολής του επιδόματος Πάσχα 2018 είναι η ύπαρξη απασχόλησης (εργασιακής σχέσης) του μισθωτού μέσα στο χρονικό διάστημα από 01-01-2018 μέχρι 30-04-2018.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, «ως βάση υπολογισμού του δώρου αποτελούν οι καταβαλλόμενες αποδοχές της 15ης ημέρας, πριν από το Πάσχα. Για τους μισθωτούς των οποίων η σχέση εργασίας λύθηκε προ της 15ης ημέρας, πριν από το Πάσχα, λαμβάνονται υπόψη οι αποδοχές της ημέρας λύσης της σχέσης. 

Σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής του Δώρου Πάσχα και, ως εκ τούτου, παραβίασης της σχετικής νομοθεσίας, οι εργαζόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα αρμόδια κατά τόπους Τμήματα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων, προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους και τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να κινηθεί η αυτόφωρος διαδικασία. 

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) θα είναι στη διάθεση των εργαζομένων όλη την επόμενη περίοδο, προκειμένου να εξασφαλιστεί το νόμιμο δικαίωμά τους στο Δώρο Πάσχα».

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σημειώνει ότι, έχοντας σαν κορυφαία προτεραιότητα την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, θα αξιοποιήσει όλες τις διαθέσιμες δυνατότητες για την πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Δώρο Πάσχα 2018: Πότε καταβάλλεται στους άνεργους
Δώρο Πάσχα: Δείτε με ένα κλικ πόσα χρήματα θα πάρετε
Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιοι οι δικαιούχοι – On line υπολογισμός
Οικονομική ενίσχυση των άνεργων ναυτικών για το Πάσχα

Ετικέτες: 


2018