Ελλάδα

Χαλκίδα: Αρχαιοκάπηλος είχε κρυμμένο αγαλματίδιο στο κάθισμα του οδηγού (pic)

Χαλκίδα: Αρχαιοκάπηλος είχε κρυμμένο αγαλματίδιο στο κάθισμα του οδηγού (pic)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Στην έρευνα που ακολούθησε βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο (κάτω από το κάθισμα του οδηγού) και κατασχέθηκε, ένα πήλινο ειδώλιο.

Από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας και του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, συνελήφθη χθες μεταμεσονύχτιες ώρες στη Χαλκίδα, ένας 45χρονος.

Στο έλεγχο που έγινε αρχικά από τους αστυνομικούς διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του, έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Στην έρευνα που ακολούθησε βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο (κάτω από το κάθισμα του οδηγού) και κατασχέθηκε, ένα πήλινο ειδώλιο, το οποίο εκτιμάται Ελληνιστικής περιόδου και θα σταλεί στην Εφορία Αρχαιοτήτων Ευβοίας.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και οι πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας του.

Ο 45χρονος κατηγορείται για παράβαση νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και για πλαστογραφία.