Γυναίκα
pagenews.gr / Γυναίκα / Τζέιν Γκούνταλ: Ποια είναι η πρωταγωνίστρια του Google Doodle για την Ημέρα της Γης
Τζέιν Γκούνταλ: Ποια είναι η πρωταγωνίστρια του Google Doodle για την Ημέρα της Γης | Pagenews.gr
Pagenews Team 22 Απριλίου 2018, 10:15 22 Απριλίου 2018, 10:15

Ένα σημαντικό μήνυμα έστειλε η δρ Τζέιν Γκούνταλ για την Ημέρα της Γης μέσω της Google και το Doodle της, το οποίο απεικονίζει την γυναίκα που έχει αφιερώσει τη ζωή της στη μελέτη και την προστασία των ζώων και του πλανήτη γενικότερα.

«Ελπίζω το σημερινό Google Doodle για την Ημέρα της Γης θα λειτουργήσει ως υπενθύμιση σε όλους τους ανθρώπους στο κόσμο για το ότι υπάρχουν πολλά για τα οποία αξίζει να παλέψουμε. Αν εργαστούμε όλοι μαζί, ελπίζω ότι δεν θα είναι αργά να αλλάξουμε τα δεδομένα για αυτόν τον όμορφο πλανήτη», αναφέρει η Γκούνταλ στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της για την Ημέρα της Γης.

Ποια είναι η Τζέιν Γκούνταλ

Γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 3 Απριλίου του 1934. Από μικρή ονειρευόταν να ζει στην άγρια πανίδα στην Αφρική και σε ηλικία 26 χρόνων έκανε το όνειρό της πραγματικότητας. Ακολούθησε το πάθος της και βρέθηκε στην Τανζανία, στο σημερινό Εθνικό Πάρκο του Γκόμπε, όπου ξεκίνησε μια μελέτη-ορόσημο για τη ζωή των χιμπατζήδων στην άγρια φύση.

Έκτοτε ταξιδεύει συνεχώς ανά τον κόσμο, σχεδόν 300 ημέρες το χρόνο, διοργανώνοντας ομιλίες και δράσεις σχετικά με τις απειλές που αντιμετωπίζει γενικότερα το περιβάλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

22 Απριλίου: Πώς καθιερώθηκε η Ημέρα της Γης
Ημέρα της Γης 2018: Η Google την τιμά με το doodle της (vid)
22 Απριλίου: Διεθνής Ημέρα της Μάνας Γης
Σαν σήμερα: Τα σημαντικότερα γεγονότα της 22ας Απριλίου

Ετικέτες: 


2018