Ελλάδα

Ηλεκτρονικό εισιτήριο και στους αρχαιολογικούς χώρους

Ηλεκτρονικό εισιτήριο και στους αρχαιολογικούς χώρους
Πότε είναι ο σκοπός να ξεκινήσει η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Τις αρμοδιότητες του χαρτοφυλακίου, καθώς και τους βασικούς άξονες και στόχους πολιτικής, περιέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστας Στρατής, κατά την πρώτη συνάντηση που είχε, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, με τους δημοσιογράφους.

Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ), Ταμείο Αλληλοβοήθειας του ΥΠΠΟ και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ελευσίνας, αποτελούν τις αποκλειστικές αρμοδιότητες του υφυπουργού, που ανέλαβε πριν από περίπου δύο μήνες, ενώ έχει ζητηθεί η συνδρομή του στα Οργανογράμματα και στην οικονομική διαχείριση των εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΠΟ, καθώς και στην πολιτική για το βιβλίο.

Ηλεκτρονικό εισιτήριο

Το μεγάλο στοίχημα του ΥΠΠΟΑ, ωστόσο, για τη φετινή χρονιά είναι η εγκατάσταση του συστήματος διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων (erp) και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, που θα ξεκινήσει από την Ακρόπολη και τους γύρω αρχαιολογικούς χώρους, την Κνωσό, το Μουσείο Ηρακλείου και την Αρχαία Μεσσήνη.

«Όλα αυτά μαζί αντιπροσωπεύουν πάνω από το 50% των εσόδων του ΤΑΠ» είπε ο κ. Στρατής, σημειώνοντας ωστόσο ότι η εγκατάσταση αυτή δεν αναμένεται πριν από τα μέσα με τα τέλη Ιουνίου στους χώρους πιλοτικής λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δύο μηνύσεις για διαφθορά κατέθεσε στον ΑΠ ο υφυπoυργός Πολιτισμού

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments