Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Μητσοτάκης σε Γιούνκερ: Λύση στο χρέος χωρίς προϋποθέσεις
Μητσοτάκης σε Γιούνκερ: Λύση στο χρέος χωρίς προϋποθέσεις | Pagenews.gr
Pagenews Team 26 Απριλίου 2018, 18:32 26 Απριλίου 2018, 18:32

Να προχωρήσει η διευθέτηση του χρέους χωρίς προϋποθέσεις, καθώς πρόκειται για υπόσχεση των πιστωτών που εκκρεμεί από το Νοέμβριο του 2012, ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ η συζήτηση διήρκεσε 40 λεπτά και οι δύο άνδρες εστίασαν σε τρία θέματα: το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ μετά τη λήξη του προγράμματος και η προσήλωσή της στις μεταρρυθμίσεις και την εφαρμογή τους.

O κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν τον δεσμεύει το αναπτυξιακό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο ίδιος και το κόμμα του έχουν επεξεργαστεί πλήρως της δική τους αναπτυξιακή πρόταση η οποία στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων με όχημα και τη μείωση της φορολογίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε στον κ. Γιούνκερ το σχέδιο που προτίθεται να εφαρμόσει η κυβέρνησή του μετά τη λήξη του προγράμματος, δίνοντας έμφαση στη προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις και στην εφαρμογή τους.

Όπως είπε, η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η χώρα το επόμενο διάστημα με τις αλλαγές που γίνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης και για τις επόμενες ευρωεκλογές, που έχουν οριστεί για τις 26 Μαΐου 2019. Στις προηγούμενες ευρωεκλογές, το 2014, ο κ. Γιούνκερ ήταν υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που αναδείχθηκε πρώτη δύναμη τότε. Έχει διαμηνύσει πάντως πως δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία.

Ετικέτες: 


2018