Αυτοδιοίκηση
pagenews.gr / Αυτοδιοίκηση / Θεσσαλονίκη: Παράλληλες εκδηλώσεις εθελοντικού καθαρισμού από δήμους
Θεσσαλονίκη: Παράλληλες εκδηλώσεις εθελοντικού καθαρισμού από δήμους | Pagenews.gr
Pagenews Team

Παράλληλες εκδηλώσεις εθελοντικού καθαρισμού από δήμους του νομού Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνται την Κυριακή και εντάσσονται στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας, το Let’s Do It Greece.

Πράσινη Δράση-Καθαρό Σέιχ Σου, οργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με το τμήμα Εθελοντισμού Νεολαίας, μία δράση που θα πραγματοποιηθεί στο περιαστικό Δάσος (ΣΕΙΧ ΣΟΥ) την Κυριακή 29 Απριλίου.

Στην εκδήλωση θα δοθούν πληροφορίες για το δώρο ζωής που μας προσφέρει το δάσος και την ψυχική ηρεμία του ατόμου που έρχεται σε επαφή με αυτό. Σημείο συνάντησης ενθελοντών στις 9:30 το πρωί με χώρο συγκέντρωσης, στην είσοδο του Ζωολογικού Κήπου.

Εξόρμηση καθαρισμού και δενδροφύτευσης στην περιοχή Στρεμπενιώτη

Ραντεβού με σακούλες, τσάπες και απεριόριστη διάθεση δίνουν για ακόμα μία φορά, την Κυριακή 28 Απριλίου, στις 10 το πρωί, στην περιοχή Στρεμπενιώτη, κάτοικοι, μαθητές, μέλη συλλόγων και ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, για να την καθαρίσουν και να την «πρασινίσουν»

Με σταθερό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αλλά και της αισθητικής της περιοχής, περισσότερα από 200 διακοσμητικά και οπωροκηπευτικά δενδρύλλια και θάμνοι θα αναμορφώσουν την εικόνα της περιοχής.

Let’s do it» και στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη. Ομάδες εθελοντών καθαρίζουν Ελαιώνες και Σέϊχ Σου στέλνοντας μήνυμα για το περιβάλλον_Στη δράση και οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας καθαρίζουν τις πινακίδες οδοσήμανσης στο Πανόραμα.

Στόχος, τη φετινή χρονιά είναι 150.000 εθελοντές πανελλαδικά που μοιράζονται το όραμα μιας καθαρής Ελλάδας, να συντονιστούν σε ολόκληρη τη χώρα, ομορφαίνοντας περισσότερα από 1.500 σημεία μέσα σε μία μέρα!

Μαθητές, πολιτιστικοί σύλλογοι, κάτοικοι και φορείς του Δήμου Λαγκαδά ενώνουν τις δυνάμεις τους και αυτοί, την την Κυριακή 29 Απριλίου στις 10:00 π.μ, για τον καθαρισμό του Πάρκου του Αγίου Βασιλείου και στέλνουν το μήνυμά τους για την προστασία του περιβάλλοντος, τη φροντίδα και την ανάδειξη της ομορφιάς του τόπου μας.

Κατά τη διάρκεια της δράσης θα γίνει δεντροφύτευση, καλλωπισμός της παιδικής χαράς και των χώρων υγιεινής που βρίσκονται στο πάρκο και ανάπλαση του χώρου της Λίμνης του Αγίου Βασιλείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα για την τοπική Αυτοδιοίκηση στην ειδική κατηγορία του www.pagenews.gr

Ετικέτες: 


2018