Διεθνή

Διπλό φονικό στην Κύπρο: Ο βασικός ύποπτος και το κίνητρο της δολοφονίας

Διπλό φονικό στην Κύπρο: Ο βασικός ύποπτος και το κίνητρο της δολοφονίας
Μετά και τη σύλληψη το Σάββατο και τέταρτου υπόπτου, για τους ανακριτές η υπόθεση οδηγείται προς πλήρη διαλεύκανση, όπως δήλωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης.

Έντεκα μέρες μετά το διπλό φονικό στην Κύπρο, οι ανακριτές συνεχίζουν να συμπληρώνουν το παζλ ενισχύοντας τις ενδείξεις που υπάρχουν ότι πίσω από τη δολοφονία του ζεύγους Χατζηγεωργίου ήταν η ληστεία και συγκεκριμένα το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου που υπήρχε στο σπίτι.

Η αστυνομία έχει συλλάβει τέσσερα άτομα τα οποία είχαν συγκεκριμένους ρόλους στο έγκλημα. 

Τα τέσσερα πρόσωπα είναι ο 33χρονος που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη το βράδυ, ο 23χρονος ετεροθαλής αδερφός του και η 21χρονη συμβία του, που συνελήφθησαν την Παρασκευή το βράδυ και 22χρονος που συνελήφθη το Σάββατο το βράδυ.

Μετά και τη σύλληψη το Σάββατο και τέταρτου υπόπτου, για τους ανακριτές η υπόθεση οδηγείται προς πλήρη διαλεύκανση, όπως δήλωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης.

Σύμφωνα μάλιστα με την κατάθεση της 21χρονης, ο 33χρονος γνώριζε πού ακριβώς βρισκόταν στο σπίτι το συγκεκριμένο χρηματοκιβώτιο και ήταν εκείνος που σκότωσε το ζευγάρι.

Από τη μαρτυρία της 21χρονης προκύπτει ακόμη ότι οι τέσσερις τους είχαν συναντηθεί αρκετό καιρό πριν τη διάπραξη του εγκλήματος, με σκοπό να οργανώσουν τη διάρρηξη. 

 Ο 33χρονος φέρεται να είχε πει πως κατά την προσπάθειά τους να διαρρήξουν την οικία του ζεύγους «ίσως χρειαστεί να σκοτώσουμε».

Η Καθημερινή Κύπρου μεταδίδει πως, σύμφωνα με την κατάθεση της κοπέλας, ο 33χρονος έδωσε οδηγίες στην ίδια και τον ετεροθαλή αδελφό του να παραμείνουν στο σπίτι τους και να περιμένουν τηλεφώνημα για να μεταβούν στην οικία στον Στρόβολο προκειμένου να παραλάβουν τα κλοπιμαία. 

Ο 22χρονος που συνελήφθη χθες παραδέχθηκε ότι μετέφερε τον 33χρονο το επίμαχο βράδυ στη σκηνή του εγκλήματος, ενώ φέρεται να είναι το δεύτερο πρόσωπο που μπήκε στο σπίτι. Υπενθυμίζεται ότι ο 15χρονος γιος του άτυχου ζεύγους είχε καταθέσει στους ανακριτές πως ο 33χρονος τον υποχρέωσε να ανοίξει την πόρτα της κουζίνας για να μπει μέσα ο δεύτερος συνεργός του. 

 Ο 22χρονος κατονόμασε τον 33χρονο ως τον δράστη της διπλής δολοφονίας. Είπε στους ανακριτές πως μαζί με τον 33χρονο ανέβηκαν στο δωμάτιο του ζευγαριού, όπου τους είδε νεκρούς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Κύπρος: Νέα σύλληψη για το διπλό φονικόΔιπλή δολοφονία στην Κύπρο: Αρνούνται τις κατηγορίες οι συλληφθέντες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments