Πολιτισμός

Cats: Τι δήλωσαν οι επώνυμοι για την πρεμιέρα (pics)

Cats: Τι δήλωσαν οι επώνυμοι για την πρεμιέρα (pics)
Το μιούζικαλ cats δε θέλει συστάσεις. Είναι μια παράσταση ακριβή και προσεγμένη μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας. Το ξακουστό μιούζικαλ που παίζεται αδιάλειπτα εδώ και 30 χρόνια στη σκηνή του «Broadway ανέβηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε ελληνική απόδοση και μάγεψε το πλήθος επωνύμων! Τι να πεις και πώς να μεταφέρεις τον ενθουσιασμό τόσο των πρωταγωνιστών όσο και των θεατών και των επωνύμων…

Cats:  Κουστούμια ζωγραφισμένα στο χέρι, εξαιρετικό μακιγιάζ, εμπνευσμένο σκηνικό από τη ζωή των γατιών, θαυμάσιες χορογραφίες, εξαιρετικές φωνές… Πώς να εκθειάσεις μια Σόνια Θεοδωρίδου; Η σοπράνο μάγεψε με το memories και κάθε σχόλιο είναι πολύ λίγο για το εκτόπισμα της. Όσο για τον Κώστα Αρζόγλου δε θέλει συστάσεις. Επαγγελματίας, ταλαντούχος και ταπεινός άνθρωπος αφήνει τη δουλειά του να μιλήσει γι’ αυτόν. Η Μαίρη Σινατσάκη, γάτα με τα όλα της! Το pole dancing είναι η νέα της γυμναστική και ως γνήσιο αιλουροειδές το απέδειξε επί σκηνής…

Της: Έπη Τρίμη

Η παραγωγή, οι συντελεστές και όλο το επιτελείο που δούλεψε αδιάλειπτα αξίζει έπαινο. Σπεύστε γιατί η παράσταση έχει διάρκεια μόλις ένα μήνα!  Ο δημιουργός του «Cats», Andrew Lloyd Weber, θέλοντας αρχικά απλώς να μελοποιήσει τα ποιήματα του Eliot που αγαπούσε ως παιδί, συνέθεσε μουσική που έγινε αμέσως κλασική. Ο Webber συνδύασε στοιχεία τζαζ, ποπ, music hall και ροκ μουσικής.

Τα τραγούδια παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 1980 στο Sydmonton Festival που διευθύνει από το 1975 ο ίδιος ο Webber. Τη βραδιά παρακολούθησε η χήρα του T.S. Eliot, η οποία ενθουσιάστηκε με το αποτέλεσμα κι έδωσε στον Webber ανέκδοτα ποιήματα του Eliot. Έτσι, γεννήθηκε το «Cats», μια παράσταση που άλλαξε ολόκληρο τον τρόπο σύνθεσης και δημιουργίας του μιούζικαλ.

Η υπόθεση του θεατρικού μιούζικαλ «Cats» είναι βασισμένη σε μια ποιητική συλλογή του T.S. Eliot. Το σκηνικό είναι ένας πελώριος σκουπιδότοπος, όπου μαζεύονται οι Jellicle Cats για να παίξουν. Είναι η νύχτα του καθιερωμένου ετήσιου χορού των Jellicle Cats και o αρχηγός τους, ο γερο-Deuteronomy θα ανακοινώσει το όνομα της γάτας που θα ξαναγεννηθεί και θα ζήσει μια νέα ζωή στο Heavyside Layer. Η ανακοίνωση θα γίνει ακριβώς πριν από την αυγή. Όσο περιμένουν, οι γάτες διασκεδάζουν (και εμείς μαζί τους) διηγούμενες παλιές ιστορίες για τις πιο διάσημες και δημοφιλείς γάτες της ράτσας τους. Κι εμείς τις παρακολουθούμε καθώς περιμένουν να έρθει η αυγή και ο γερο- Deuteronomy να ανακοινώσει το όνομα.

Στην πρεμιέρα παραβρέθηκαν πολλοί επώνυμοι οι οποίοι ήταν κατενθουσιασμένοι. Είδαμε το Νίκο Μουτσινά, το Δημήτρη Μηλιόγλου, τη Νίνα Λοτσάρη, τη Μαρία Ανδρούτσου, τη Μάρα Δαρμουσλή, την Κατερίνα Παπακώστα, την Κατερίνα Γκαγκάκη, τη Ράνια Θρασκιά, τη Ντορέττα Παπαδημητρίου, τον Αλέξη Κωστάλα, το Γιώργο Περρή, τη Νάντια Μπουλέ, τη Τζένη Θεωνά, τον Κωνσταντίνο Μάνο, τη Μαρία Κωνσταντάκη, τον Κωνσταντίνο Μενούνο, τη Μπέσσυ Αργυράκη και τον Αργύρη Αγγέλου.

Δηλώσεις επωνύμων:  Κατερίνα Γκαγκάκη:

Ε.Τ.: Κατερίνα πώς σου φάνηκε η παράσταση; Κ.Γ. : Τι ωραία που έχουμε τέτοιες παραγωγές στην Ελλάδα! Μου άρεσε η μουσική, οι φωνές, τα κοστούμια. Είναι από τις λίγες φορές που βλέπω τέτοια κοστούμια στη χώρα μας. Επίσης η κίνηση της γάτας ήταν μαγική, νόμιζα ότι έβλεπα πραγματικό αιλουροειδές. Είναι αισιόδοξο το να μαζευόμαστε να βλέπουμε πρεμιέρες, να βλέπουμε νέα παιδιά σε σύμπραξη με παλαιούς ηθοποιούς. Πρέπει να το δει ο κόσμος γιατί πρόκειται για ένα χορταστικό θέαμα.

Κωνσταντίνος Μάνος:

Ε.Τ.: Πώς σου φάνηκε η παράσταση; Κ.Μ.: Καταπληκτική! Από τα καλύτερα μιούζικαλ. Ήταν πολύ δύσκολη δουλειά, αλλά όλοι ήταν υπέροχοι. Δεν περίμενα ότι θα δω τόσο καλή δουλειά. Είναι μιούζικαλ επιπέδου… εξωτερικού! Ε.Τ.: Θα συμμετείχατε σε κάτι ανάλογο; Κ.Μ.: Σαφέστατα! Γιατί να μη συμμετάσχω. Δεν ξέρω γιατί με νομίζουν όλοι τόσο σοβαρό (γέλια)…

Μαρία Κωνσταντάκη:

Ε.Τ: Πώς σου φάνηκε Μαρία μου η παράσταση; Περίμενες ότι τα νέα παιδιά θα μπορούσαν να κάνουν μια παράσταση με τέτοιες προδιαγραφές; Μ.Κ.: Νομίζω ότι είναι μια από τις πιο άρτιες παραστάσεις που είδα στην Ελλάδα. Όλοι χόρευαν και τραγουδούσαν καταπληκτικά. Ήταν τόσο υψηλό το επίπεδο αλλά και η απόδοση του πράγματος που έπαθα πλάκα. Ε.Τ: Θα ήθελες να συμμετάσχεις; Μ.Κ.: Δε μπορώ! Δεν έχω τίποτα απ’ όσα είδες στη σκηνή (γέλια). Ενώ τα λατρεύω τα μιούζικαλ, δυστυχώς δεν μπορώ. Ε.Τ: Με τί ασχολείσαι στη δεδομένη στιγμή; Μ.Κ.: Εγώ, είμαι σε πρόβες με το ”Μόλις Χώρισα” και θα περιοδεύσουμε στη συνέχεια σ’ όλη την Ελλάδα με τα παιδιά.

Νάντια Μπουλέ:

Ε.Τ.: Νάντια πώς σου φάνηκε η παράσταση; Ν.Μ.: Ξετρελάθηκα! Το αγαπώ αυτό το έργο και μου άρεσε η εκδοχή των παιδιών. Έχω δουλέψει με τους περισσότερους και έχω χαρεί ιδιαίτερα για το αποτέλεσμα που παρουσίασαν. Ε.Τ.: Θα ήθελες να συμμετάσχεις; Ν.Μ.: Η αλήθεια είναι ότι επειδή τελείωσα πριν από λίγο καιρό τις παραστάσεις στο Grease δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι απευθείας. Ε.Τ.: Τί θα μπορούσες να πεις για το Grease; Ν.Μ.: Είναι ό,τι πιο χαρούμενο έχω κάνει μέχρι σήμερα. Είχε μουσική, φώτα, χορό, φως… Ε.Τ.: Πώς σου φάνηκε ο Πέτρος Κωστόπουλος; Ν.Μ.: Ήταν πολύ καλός γι’ αυτό που κλήθηκε να κάνει. Ουσιαστικά υποδυόταν έναν ραδιοφωνικό παραγωγό, άρα ήταν σαν να υποδύεται κάπως τον εαυτό του… Ε.Τ.: Θα ήθελες να ξαναδείς να κάνει κάτι ανάλογο; Ν.Μ.: Φυσικά. Αν ήταν κάτι κομμένο στα μέτρα του, γιατί όχι; Ε.Τ.: Πώς σου φαίνεται το γεγονός πως στο χώρο σας μπαίνουν άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με την υποκριτική; Ν.Μ.: Κανένα πρόβλημα από εμένα. Κατ’ εμέ όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να δοκιμάσουν και σε αυτό το πεδίο. Δεν είμαι άνθρωπος που βάζει ταμπέλες και όρια. Τα πάντα θα φανούν στο ποτέλεσμα… Ε.Τ.: Αυτό δεν είναι λίγο άδικο για εσάς που έχετε δουλέψει πολύ; Ν.Μ.: Όχι, δεν τίθεται θέμα αδικίας, γιατί με την ίδια λογική οι ηθοποιοί δεν θα έπρεπε να παρουσιάζουν εκπομπές στην τηλεόραση. Θεωρώ ότι τα σύνορα έχουν πέσει πλέον. Δεν πιστεύω ότι χάνονται θέσεις εργασίας. Αν κάποιος μπορεί να υποστηρίξει κάτι γιατί να μην το κάνει; Ε.Τ.: Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια; Ν.Μ.: Τώρα συζητάω τα καλοκαιρινά μου πλάνα, δεν έχω καταλήξει ακόμα. Κάποια στιγμή θα κάνουμε έναν μουσικό μονόλογο με τον Δημήτρη Μαλισόβα το φθινόπωρο.

Κωνσταντίνος Μενούνος:

Ιδιαίτερα μοναδική ξεχωριστή ερμηνεία και παρουσία πάνω στην σκηνή. Όλοι για μένα ήταν πρωταγωνιστές γιατί δώσανε ψυχή κινησιολογικά και χορευτικά σε συνδυασμό με τις ερμηνείες των τραγουδιών. Ο συντονισμός των κινήσεων και η ομαδικότητα όλων είχαν ξεπεράσει κάθε προσδοκία! Οι χορογραφίες όπως τις κρίνω εγώ ως χορευτής και ηθοποιός, απλές χωρίς περιττά πράγματα που θα μπορούσαν να κουράσουν την ματιά του θεατή (έξυπνες, ευρηματικές).

Εντυπωσιάζοντας τον καθένα από εμάς δίνει το εν λόγω μιούζικαλ χαρούμενα μηνύματα μέσα από την κίνηση και τη χορογραφία. Αγαπησιάρικη και όμορφη στιγμή ήταν όταν οι γάτες ήρθαν κοντά και ανάμεσα στο κοινό!!! Για τα ελληνικά δεδομένα ομολογώ ότι είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα για να αγαπήσει το κοινό και να στηρίξει το μιούζικαλ και εδώ στην Ελλάδα. Ένα μεγάλο Μπράβο για τον ωραίο αγώνα δρόμου σ’ όλους τους Πρωταγωνιστές. Καλή πορεία!

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Εξαιρετική παραγωγή, διεθνών προδιαγραφών. Οφείλουμε να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες. Η παράσταση ήταν άρτια και ξέρω καλά πως είναι πάρα πολύ δύσκολο να τη φέρεις εις πέρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments