Πολιτισμός

Η Ελένη Φιλίνη στο pagenews

Η Ελένη Φιλίνη στο pagenews
"Στα 20 σου έχεις το πρόσωπο που σού έδωσε η φύση τη φρεσκάδα. Μετά τα 50 αυτό που σού αξίζει!"

Η Ελένη Φιλίνη είναι μια γυναίκα που θαυμάζω και εκτιμώ πολύ. Είναι κούκλα, έχει αυτοπεποίθηση, ξέρει τί θέλει και είναι πολυτάλαντη. Ωστόσο αυτό που την κάνει ξεχωριστή στα δικά μου μάτια είναι πως είναι προσηνής, ευγενής και άψογη επαγγελματίας. Μακάρι να ακολουθήσουν τα βήματά της και οι νεότεροι στο χώρο και να διδαχθούν απ’ όσα προείπα.

Συνέντευξη στην Έπη Τρίμη

Ελένη αν και σπουδαία ηθοποιός δεν έχεις να ζηλέψεις απολύτως τίποτα από μια τραγουδίστρια . Μάλιστα, Γιάννης Φλωρινιώτης δήλωσε πως είσαι πανέμορφη, μπριόζα, εκφραστική, με γλυκιά φωνή και μεγάλο ρεπερτόριο. Ανέφερε, επίσης, πως όταν τραγουδάς βαριά λαϊκά τραγούδια δεν έχεις να ζηλέψεις τίποτα από πολλές φιρμάτες τραγουδίστριες. Ποια ήταν τα ακούσματά σου και πώς ανακάλυψες πως πέραν της υποκριτικής αγαπάς εξίσου και το τραγούδι;

Ευχαριστώ πολύ και το Γιάννη που με ξέρει όταν κορίτσι ακόμα χόρευα στο μπαλέτο. Τα τελευταία 10 χρόνια, ανακάλυψα ότι μπορώ να τραγουδήσω όχι μόνο στο θέατρο αλλά σε μουσικές σκηνές και σε διάφορους χώρους.  Δεν ξέρω πόσο καλά τραγουδάω λαϊκά ξέρω, όμως, ότι βγαίνουν από την ψυχή μου και τα νιώθω βαθιά μέσα μου!  Από μικρή είχα ακούσματα στο λαϊκό τραγούδι , από το σπίτι μου. Το καλό λαϊκό, το ρεμπέτικο όπως και το δημοτικό είναι οι ρίζες μας. Επίσης, μέσα από το τραγούδι είναι άμεση η επαφή μου με τον κόσμο, ενώ στο θέατρο είναι πίσω από ένα ρόλο.

Πρόσφατα, έκανες μια εξαιρετική εμφάνιση στο SouSou the bar και μάγεψες με τη φωνή σου. Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου για φέτος το καλοκαίρι; 

Το SouSou the bar, πρώην Τσάι στη Σαχάρα είναι πολύ όμορφος χώρος. 12 Μαΐου έχω πάλι μια διαφορετική βραδιά θα έλεγα, με έντεχνα και ατμοσφαιρικά τραγούδια. Το καλοκαίρι θα είμαι σε μια επιθεώρηση με τον Κώστα Βουτσά. Είμαι τυχερή που ακόμα μια φορά θα συνεργαστώ μ’ αυτόν το μοναδικό άνθρωπο και ηθοποιό. Επίσης, θα έχω κάποιες παραστάσεις από το χειμωνιάτικο έργο του Άγγελου Μοσχονά «Ο Δίας ξαναγύρισε», μια καταπληκτική σάτιρα με τον υπέροχο Γιώργο Κωνσταντίνου, το Χρήστο Φωτιάδη, το Σπύρο Μπιμπίλα, την Ντίνα Βούρτση, την Τριαντάφυλλη Μπουτεράκου και το Γιώργο Καπετανάκο. Πρόκειται για μια παράσταση, που διατρέχει αποτελεσματικά την ιδιωτική, αλλά και τη δημόσια ζώνη, επισημαίνοντας ότι «ο άνθρωπος είναι ένα πλάσμα που είναι συνεχώς “υπό κατασκευήν”, αλλά επίσης, κατά ένα παράλληλο τρόπο, πάντα σε μια κατάσταση αέναης καταστροφής». Είναι δηλαδή μια σατυρική κωμωδία που συνδυάζει το μύθο και την αλήθεια, για να μπορεί να αγγίζει την πραγματικότητα πιο αιρετικά, αλλά και πιο δυναμικά.

Φέτος που τα musicals έχουν την τιμητική τους πώς και δε συνεργάστηκες σε κάποια δουλειά; Ρωτώ γιατί η παρουσία σου είναι μαγνήτης και πόλος έλξης ανδρών και γυναικών. Είσαι άμεση, πολύ γυμνασμένη, όμορφη και συνδυάζεις την υποκριτική και τη φωνή. Σίγουρα γίνονται πολλά μιούζικαλ τελευταία, αλλά δεν έτυχε. Έτσι είναι η δουλειά μας. Εγώ, είμαι μια χαρά πάντως. Ετοιμάζω ένα CD με δικό μου στίχο και κάποια τραγούδια, μια μπαλάντα μελοποίησαν ο Θεόδωρος Κατσανέβας και ο Παύλος Καρποδίνης. Θα κυκλοφορήσει , επίσης, μια ποιητική μου συλλογή από τις εκδόσεις Όστρια με τίτλο «Με το χέρι στην καρδιά». 

Πρόσφατα, μετά λύπης μας, είδαμε μια κόντρα με τη Βάνα Μπάρμπα. Ελπίζω να λήξει με τον καλύτερο τρόπο και όσο γίνεται πιο ήπια. Τί πιστεύεις πως κρύβεται πίσω από την εν λόγω επίθεση; 

Ήταν ένα πολύ δυσάρεστο συμβάν, εντελώς αψυχολόγητο γεμάτο φθόνο, ψεύδος και προσβολή. Όλα έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. 

Σε συνέχεια της ως άνω ερώτησής μου πιστεύεις πως υπάρχει ειλικρινής φιλία στο χώρο της showbiz και ποια στοιχεία πρέπει να διαθέτει κάποιος για να είναι φίλος καρδιάς; 

Η φιλία είναι κάτι τόσο πολύτιμο, υπάρχει σ’ όλους τους χώρους αλλά είναι σπάνια. 

Έχεις φλερτάρει ποτέ χρησιμοποιώντας στίχο από κάποιο τραγούδι;

Δεν έτυχε να φλερτάρω από κάποιο τραγούδι, αλά να ταυτιστώ, να δακρύσω, να χαρώ, να ξεχαστώ, σίγουρα ναι με πολλά τραγούδια.

Αν κάποιος σε κλείδωνε σε μια αίθουσα μ’ ένα Juke box ποια κατηγορία τραγουδιών θα διάλεγες να ακούσεις; 

Δεν μπορώ να ξέρω τί τραγούδια θα διάλεγα, αυτό είναι καθαρά θέμα της στιγμής και της κατάστασης που βρίσκεσαι. Αν είχα κέφι χορευτικά, άλλη στιγμή ερωτικά.

Υπάρχει κάποια σειρά μυθοπλασίας που παρακολουθείς ; Και αν «ναι» σε ποια θα επιθυμούσες να πρωταγωνιστήσεις; 

Δεν έχω πολύ χρόνο για τηλεόραση. Τελευταία είχα κολλήσει με τις «6 αδελφές». Ένα Ισπανικό σήριαλ στην ΕΡΤ1 αργά το βράδυ. Μου αρέσουν, επίσης, τα αστυνομικά. Αυτό που μου αρέσει πολύ και πηγαίνω συνέχεια είναι ο κινηματογράφος.

Κλείνοντας τη συνέντευξή μας θα ήθελα να δώσεις μια συμβουλή στις αναγνώστριές μας σχετικά με τα μυστικά που ακολουθείς για να έχεις καλή ψυχολογία και αψεγάδιαστη ομορφιά.

Το μυστικό είναι να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, να μην καταπιέζεσαι, να κάνεις αυτά που αγαπάς κι εγώ το έχω καταφέρει. Όπως λέει μια παροιμία στα 20 σου έχεις το πρόσωπο που σού έδωσε η φύση τη φρεσκάδα. Μετά τα 50 αυτό που σού αξίζει! Να είστε όλοι καλά. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments