Ελλάδα

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά – Τι έγινε σε όλη την Ελλάδα (pics)

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά – Τι έγινε σε όλη την Ελλάδα (pics)
Απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα.

Απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα για την εργατική Πρωτομαγιά. Κεντρικό σύνθημα όλων των συγκεντρώσεων είναι το «Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την τελική νίκη των λαών». 

Οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος η οποία κορυφώνεται με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Στην πορεία κυριαρχούσαν τα συνθήματα «Κόκκινη Πρωτομαγιά – πρωτοπόρα εργατιά», «Ζήτω, ο Μάης των εργατών, όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών», «Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις» και «Χρέος στο Σικάγο και στην Καισαριανή, είναι ο αγώνας για την ανατροπή».

Οι ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ πραγματοποίησαν την απεργιακή τους συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και διαδηλώνουν, όπως τονίζουν «για δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις, παροχές, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, στα εργατικά δικαιώματα και τις εργασιακές κατακτήσεις». Παράλληλα διάφορα Πρωτοβάθμια Σωματεία βρίσκονται στο Μουσείο, για την δική τους απεργιακή συγκέντρωση.

Οι απεργιακές πορείες στην Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν τέσσερις συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς. 

Συγκεντρώσεις και Ηράκλειο και Χανιά

Απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Κρήτη, σε Ηράκλειο και Χανιά.

Στα Χανιά τη συγκέντρωση οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο και σωματεία της πόλης στην πλατεία της Αγοράς, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιάννης Μανωλικάκης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η εργατική τάξη δεν θα σταματήσει να παλεύει διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον και ειρήνη στην περιοχή».

Επεισόδια από αναρχικούς στην συγκέντρωση στην Πάτρα

Επεισόδια σημειώθηκαν στην Πάτρα κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης της Πρωτομαγιάς. Συγκεκριμένα, ζημιές προκλήθηκαν στην πρόσοψη του τραπεζικού υποκαταστήματος της Πειραιώς στη συμβολή των οδών Μαιζώνος και Πατρέως, από αντιεξουστιαστές. Ομάδα περίπου 50 ατόμων του αντιεξουσιαστικού σύμφωνα με το tempo24.gr πραγματοποιεί πορεία από κεντρικά σημεία της Πάτρας. Διαδήλωση και πορεία πραγματοποιούν επίσης συνδικάτα και φορείς, στο πλαίσιο του εορτασμού της Πρωτομαγιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Πρωτομαγιά: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Πρωτομαγιά 2018: Σε ισχύ τα μέτρα της Τροχαίας – Οι απαγορεύσεις και οι εξαιρέσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments