Πολιτική

Στις Βρυξέλλες ο Σαμαράς για το επίσημο «think tank» του ΕΛΚ

Στις Βρυξέλλες ο Σαμαράς για το επίσημο «think tank» του ΕΛΚ
Μεταξύ των πολλών θεμάτων θα συζητηθούν οι ευρωπαϊκές εκλογές του 2019.

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί την Πέμπτη ο τ. πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμάρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του WMCES, επίσημου «think tank» του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος (EPP), του οποίου είναι μέλος.

Επίσης, εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος έχουν προσκληθεί και θα παραστούν οι κύριοι: Joseph Daul (πρόεδρος του EPP), Manfred Weber (πρόεδρος της Ευρωομάδας του EPP), Antonio Lopez-Istoriz (γενικός γραμματέας του EPP), Dara Murphy (αντιπρόεδρος του EPP), Brenda Furniere (επικεφαλής του γραφείου του προέδρου του EPP) και Nathan Shepura (πολιτικός σύμβουλος του EPP).

Αντικείμενο των συζητήσεων, μεταξύ άλλων, είναι το πολυετές οικονομικό πλαίσιο της ΕΕ «Multiannual Financial Framework (MFF)» και ειδικότερα η πρόταση του EPP για την οικονομική πολιτική μετά το 2020, συνυπολογίζοντας τον παράγοντα του Brexit.

Επίσης, θα συζητηθούν οι ευρωπαϊκές εκλογές του 2019, οι προτεραιότητες και οι προτάσεις του ΕΛΚ και η στρατηγική για την κατάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους τομείς της μετανάστευσης, οικονομίας, κοινωνικής ασφάλειας και κλιματικής αλλαγής. Αντικείμενο εξειδικευμένου προβληματισμού θα αποτελέσει η επικοινωνιακή πολιτική του ΕΛΚ ενόψει των ευρωεκλογών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σαμαράς: «Ο Τσίπρας, πλέον, βγάζει φόβο -Θα τον πάω ως το τέλος»

Λάβρος ο Σαμαράς: Θα τους καθίσω στο σκαμνί και θα λογοδοτήσουν