Ελλάδα

Ένταση στη Μυτιλήνη – Στους δρόμους όλο το νησί κατά του Τσίπρα (pics)

Ένταση στη Μυτιλήνη – Στους δρόμους όλο το νησί κατά του Τσίπρα (pics)
Ένταση και χημικά στη Μυτιλήνη. Διαδηλωτές θέλησαν να περάσουν τον κλοιό αλλά τους απώθησαν οι αστυνομικοί και απάντησαν με φωτοβολίδες.

Σε ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό η Μυτιλήνη, λόγω της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος πραγματοποιεί ομιλία στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο του Βορείου Αιγαίου. 

Την ίδια ώρα πορεία πραγματοποιούν κάτοικοι της Μυτιλήνης προς το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, όπου θα πραγματοποιήσει την ομιλία του ο πρωθυπουργός. Να σημειώσουμε πως η ομιλία ήταν προγραμματισμένη για τι 7:30 το βράδυ, αλλά ξεκίνησε με καθυστέρηση μιας ώρας και 15 λεπτών.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πορεία θα είναι πρωτόγνωρη για το νησί, καθώς οι διαδηλωτές πλησιάζουν τους 3.000 άτομα.

Λίγο μετά τις 8:30, διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να πάνε προς το σημείο όπου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία Τσίπρα, αλλά τους απώθησαν αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές «απάντησαν» με φωτοβολίδες αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από λίγο με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων. 

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και σπρέι πιπεριού προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος, ενώ σιγά σιγά οι διαδηλωτές αποχωρούν.

Τσίπρας: Κάποιοι καλλιέργησαν κλίμα τρομοκρατίας – Δεν φυγομάχησα

Απάντηση στις παλλαϊκές συγκεντρώσεις στη Μυτιλήνη επεδίωξε να δώσει ο πρωθυπουργός μιλώντας στο 14ο περιφερειακό συνέδριο. «Κάποιοι εδώ και αρκετές μέρες επιδίωξαν να μην είμαι εδώ σήμερα το βράδυ. Κάποιοι επιδίωξαν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης τρομοκρατίας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο που ολοκληρώνεται απόψε στην Μυτιλήνη «Κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις ειλικρινείς αγωνίες των κατοίκων του νησιού. Αλλά δεν τους κάναμε τη χάρη. Δεν φυγομαχήσαμε και δεν αποδράσαμε» τόνισε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε δε πως «κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν πραγματικές αγωνίες των κατοίκων αυτού του ιστορικού νησιού, για να σπείρουν πόλωση και μίσος και να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τσίπρας για Τουρκία: "Πρώτο καθήκον μας η ασφάλεια και η διαφύλαξη της εδαφικής μας ακεραιότητας"Οι διάλογοι του Τσίπρα με κατοίκους στη Λήμνο – Ποιος του είπε να μην κολώσει (pics)Νέκρωσε η Λέσβος λόγω της επίσκεψης Τσίπρα – Παντού κατεβασμένα ρολά και ΜΑΤ (pics&vid)Οι γκρίνιες στη Λήμνο προς τον Τσίπρα και τα αστεία του για τις γυναίκες (vid)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments