Πολιτική

Νέκρωσε η Λέσβος λόγω της επίσκεψης Τσίπρα – Παντού κατεβασμένα ρολά και ΜΑΤ (pics&vid)

Νέκρωσε η Λέσβος λόγω της επίσκεψης Τσίπρα – Παντού κατεβασμένα ρολά και ΜΑΤ (pics&vid)
Η επίσκεψη του πρωθυπουργού ερήμωσε το νησί.

Επίσκεψη στη Λήμνο πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρέθηκε και στο δημαρχείο στη Μύρινα, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον δήμαρχο της πόλης, Δημήτρη Μαρινάκη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη της Μύρινας σχεδόν ερήμωσε με τα καταστήματα να παραμένουν κλειστά. Οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την αύξηση του ΦΠΑ αλλά και για το μεταναστευτικό, που είναι ένα θέμα που ταλανίζει την περιοχή. 

Μάλιστα απεργίες και συλλαλητήρια θα πραγματοποιήσουν οι φορείς της Λέσβου, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και για την αθέτηση των υποσχέσεων για την αποσυμφόρηση του νησιού από το μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών.

"Αστακός" η περιοχή

Στο νησί τα μέτρα είναι δρακόντεια. Μάλιστα κάτοικοι αναφέρουν πως ανάλογα μέτρα ασφαλείας έχουν να δουν από την επίσκεψη του Πάπα το 2016. Συγκεκριμένα, στο νησί βρίσκονται επτά διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ όλες οι δυνάμεις της Λέσβου θα βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να μην υπάρξουν έκτροπα.

Στο νησί, υπάρχει ακόμα και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής με ειδικά οχήματα της υπηρεσίας, άνδρες της κρατικής ασφάλειας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και ομάδα του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Επίσης κατά τη διάρκεια κίνησης του πρωθυπουργού και παραμονής του σε σταθερά σημεία θα υπερίπταται και το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, που θα παρατηρεί από ψηλά τυχόν ύποπτες κινήσεις προκειμένου να ενημερώνει και να κατευθύνει τις επίγειες δυνάμεις.

Η συνάντηση με τον δήμαρχο και τα δώρα που έλαβε

Ο δήμαρχος υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό δωρίζοντας του το έμβλημα του δήμου του νησιού, που απεικονίζει τη βασίλισσσα Υψιπύλη, καθώς και έναν αμφορέα φτιαγμένο από κοχύλια, με τον κ. Τσίπρα να αναφέρει ότι θα τον τοποθετήσει στο Μέγαρο Μαξίμου για να κοσμεί τον χώρο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα εκπαιδευτικά ζητήματα του νησιού με τους τοπικούς φορείς να αναφέρουν ότι έχουν καλυφθεί τα κενά. 

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, καθώς και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Γιώργος Πάλλης. Στη συνάντηση συμμετέχει και η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκινάει το Περιφερειακό Συνέδριο Β. Αιγαίου – Πότε θα μιλήσει ο πρωθυπουργός

Κινητοποιήσεις στη Λέσβο ενόψει της επίσκεψης Τσίπρα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments