Διεθνή

Τσάρος για 4η θητεία ο Πούτιν (vid)

Τσάρος για 4η θητεία ο Πούτιν (vid)
Για τέταρτη προεδρική θητεία ορκίστηκε στο Κρεμλίνο ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Ορκίζομαι, ως πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, να σέβομαι τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού και του πολίτη», είπε στον όρκο του ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της εντυπωσιακής ορκωμοσίας του.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέλαβε την προεδρία για τέταρτη θητεία. «Θεωρώ καθήκον μου και το νόημα της ζωής μου να κάνω ό,τι μπορώ για τη Ρωσία, για το παρόν και για το μέλλον της », δήλωσε αφού ορκίσθηκε πάνω στο Σύνταγμα.

«Έχω συνείδηση της κολοσσιαίας ευθύνης μου απέναντι στον καθέναν από εσάς, απέναντι στη Ρωσία», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την τελετή της ορκωμοσίας.

«Θα κάνω τα πάντα για να αυξήσω την ισχύ, την ευημερία και τη δόξα της Ρωσίας», διαβεβαίωσε. «Όλη η ομορφιά μας και όλη η δύναμή μας βρίσκεται στην πολιτιστική αυθεντικότητα και στην ενότητά μας», πρόσθεσε.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 2000 και διαδέχθηκε στην προεδρία των Μπόρις Γέλτσιν που είχε παραιτηθεί έξι μήνες πριν την λήξη της θητεία τους.

Παρέμεινε πρόεδρος για δύο θητείες, δηλαδή μέχρι το 2008, αφού υπήρχε συνταγματικό όριο δύο διαδοχικών προεδρικών θητειών. Από το 2008 μέχρι το 2012 έγινε πρωθυπουργός της χώρας και ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ έγινε πρόεδρος της Ρωσίας.

Το 2012 όμως ο Μεντβέντεφ έγινε πρωθυπουργός και ο Πούτιν εκλέχθηκε και πάλι πρόεδρος. Μάλιστα το 2012 οι ρώσοι νομοθέτες άλλαξαν το σύνταγμα και η προεδρική θητεία από τέσσερα χρόνια έγινε έξι. Γι αυτό και οι εκλογές γίνονται το 2018. Έτσι ο Πούτιν, θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2024!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Περισσότεροι από 300 διαδηλωτές κατά του Πούτιν συνελήφθησαν στη ΡωσίαΗ "αρκούδα" της ρωσικής επιστήμης και τεχνολογίας ξυπνά και πάλιΟ Πούτιν δεν μπορούσε να διαβάσει τα ίδια του τα γράμματαΗ Ρωσία εγκαινιάζει τον πρώτο πλωτό πυρηνικό σταθμό (vid)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments