Γεύση

Gastronomics: Μια νέα γαστρονομική εμπειρία ξεκινάει στον αέρα

Gastronomics: Μια νέα γαστρονομική εμπειρία ξεκινάει στον αέρα
Ιστορίες ελληνικής γαστρονομίας από τους τρεις διακεκριμένους executive chefs και τον πρώτο Master of Wine.

Στην AEGEAN πιστεύουν πως έναν τόπο μπορείς να τον ανακαλύπτεις μέσα από τις γεύσεις του. Σε μια μπουκιά μπορεί να κρύβεται η γη και η θάλασσά του, τα αρώματα και τα χρώματά του. Στα πιάτα του, μπορεί να αποκαλύπτεται ο πολιτισμός και η ιστορία του.

nnn

nnn

Μαζί με 3 διακεκριμένους Έλληνες σεφ κι έναν Master of Wine, η Aegena ενώνει τις δυνάμεις της και ταξιδεύει την ελληνική γαστρονομία μέσα από τα “Gastronomics”: Μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία ελληνικών πιάτων και κρασιών που μπορείτε να απολαύσετε στη Business Class* της AEGEAN. *(αφορά πτήσεις εξωτερικού).

nnn

nnn

Οι ειδικοί της γεύσης & του κρασιού

nnn

nnn

nnn

Λευτέρης Λαζάρου

nnn

nnn

nnn

Ο Λευτέρης Λαζάρου γεννήθηκε από πατέρα καραβομάγειρα και η πορεία του είχε ήδη προδιαγραφεί από δεκαπέντε χρονών όταν άρχισε να τον συνοδεύει σε ταξίδια σε όλο τον κόσμο, ανακαλύπτοντας από κοντά έναν μεγάλο πλούτο από εθνικές κουζίνες. 

nnn

nnn

Το 1987 πραγματοποίησε το όνειρό του ανοίγοντας το «Βαρούλκο» στον Πειραιά, όπου έβαλε για πρώτη φορά τη θαλασσινή κουζίνα σε εστιατόριο υψηλής μαγειρικής και γνώρισε στο κοινό ταπεινά ψάρια, δίνοντάς τους πρωταγωνιστικό ρόλο. Πολλές συνταγές του γνώρισαν τέτοια επιτυχία ώστε αναγνωρίζονται πλέον ως κλασικές. 

nnn

nnn

Πολυβραβευμένος σεφ και κάτοχος ενός αστεριού Michelin (που του απονεμήθηκε το 2002 και το οποίο διατηρεί μέχρι σήμερα) έχει βρεθεί στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα ως πρεσβευτής της ελληνικής κουζίνας, έχει μαγειρέψει για πολλές εξέχουσες προσωπικότητες και εκδηλώσεις, διοργανώνει σεμινάρια και ερευνητικά προγράμματα, ενώ σήμερα μπορεί κανείς να δοκιμάσει τα πιάτα του στο «Varoulko Seaside» και στο «Bites & Wine». Πιάτα που τα συνθέτει με υλικά τη δημιουργικότητά του, τις επιρροές από τα ταξίδια του, την παθιασμένη αναζήτησή του για εξαιρετικές πρώτες ύλες, πάντα με στόχο την ανάδειξη και προβολή της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.

nnn

nnn

Χριστόφορος Πέσκιας

nnn

nnn

Ο Χριστόφορος Πέσκιας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο, σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στη Βοστόνη, αλλά κέρδισε το πάθος του για τη μαγειρική. Έχει εκπαιδευτεί δίπλα στους Ferran Adrià και Mark Menaux, ενώ θεωρεί μέντορά του τον Charlie Trotter, στην κουζίνα του οποίου εργάστηκε, στο Σικάγο. 

nnn

nnn

Από το 1992 βρίσκεται, με κάποια διαλείμματα, στην Αθήνα έχοντας συνδέσει το όνομά του με ορισμένα από τα καλύτερα εστιατόρια, που έχουν εμφανιστεί στην πόλη όπως το “48 the Restaurant”, το “Π-Box” ή το “Balthazar” όπου ξαναβρίσκεται από το 2015. Από το 2014, είναι ο Executive Chef του “JackieO’ Mykonos”, ενός από τα καλύτερα εστιατόρια στη Μεσόγειο. Επιπλέον, είναι συνιδιοκτήτης στην εταιρεία catering “Different & Different”. 

nnn

nnn

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει βραβευτεί ως σεφ της χρονιάς, ενώ οι συνεργασίες του με τον τύπο και οι τηλεοπτικές του εμφανίσεις τον έχουν κατατάξει ως έναν από τους πιο δημοφιλείς «μάγειρες» της Ελλάδας. Με το ένα βλέμμα στην παράδοση και το άλλο στις μοντέρνες και διεθνείς τάσεις της γαστρονομίας, με διάθεση νοσταλγίας αλλά και ανανέωσης, ο Χριστόφορος Πέσκιας ξέρει πώς να αφήνει τη δική του ξεχωριστή σφραγίδα.

nnn

nnn

Στέλιος Παρλιάρος

Ο Στέλιος Παρλιάρος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, στην Αθήνα όμως ανακάλυψε την τέχνη της ζαχαροπλαστικής στην οποία αποφάσισε να αφιερωθεί. Για να διευρύνει μάλιστα τους ορίζοντές του σπούδασε στο Παρίσι, στο L’ École Lenôtre και στην Ακαδημία Escoffier του Ritz, καθώς και στην Ακαδημία Valrhona στη Λυών, ενώ απέκτησε την εμπειρία του στο περίφημο Fauchon. 

nnn

nnn

Ήδη από τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα το 1979 έθεσε την προσωπική του σφραγίδα και επαναπροσδιόρισε την ελληνική ζαχαροπλαστική για να φτάσει σήμερα να θεωρείται ο κορυφαίος Έλληνας Chef Pâtissier. Δραστήριος και πολυπράγμων έχει εκδώσει δέκα βιβλία, ηγείται του περιοδικού “Γλυκές Αλχημείες”, παρουσιάζει τη δική του τηλεοπτική εκπομπή, είναι ιδιοκτήτης της μπουτίκ “Sweet Alchemy”, διοργανώνει σεμινάρια, συμμετέχει σε διεθνείς εκθέσεις και προωθεί τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό. Αν και οι δημιουργίες του βασίζονται κυρίως στη γαλλική σχολή, ο Στέλιος Παρλιάρος έχει έναν μοναδικό τρόπο να συνδυάζει διαφορετικά συστατικά και τεχνικές από όλο τον κόσμο με τα εξαιρετικά αγαθά που παράγει η Ελλάδα.

nnn

nnn

nnn

Κωνσταντίνος Λαζαράκης

Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Τζαζ Μουσική στην Αιολική Σχολή Πειραιά. Ο τίτλος Master of Wine – MW, που θεωρείται ως ο κορυφαίος τίτλος στον χώρο του κρασιού, του απονεμήθηκε το 2002 σε ηλικία 32 ετών. Σήμερα υπάρχουν λιγότεροι από 360 MWs στον κόσμο, ενώ ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης είναι ο πρώτος Έλληνας και ο πρώτος Master of Wine στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Επίσης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Masters of Wine και Πρόεδρος της Επιτροπής Ταξιδίων. Ως Αριστούχος σπουδαστής, στην εξέταση της Αμπελουργίας για το MW, το 2002, έλαβε το Βραβείο Villa Maria. Στην αντίστοιχη εξέταση της Τυφλής Γευστικής Δοκιμής και λόγω των εξαιρετικών επιδόσεων του σε αυτή, έχει τιμηθεί με το 13ο, στην ιστορία του, Βραβείο Bollinger Foundation Medal από τον οίκο της Champagne Bollinger.

nnn

nnn

Το 2004 ίδρυσε στην Ελλάδα το Wine & Spirits Professional Centre Ltd (W.S.P.C.), εκπαιδευτικό παράρτημα του WSET Αγγλίας του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού οργανισμού στα κρασιά και τα αποστάγματα παγκοσμίως. To 2009, το W.S.P.C, βραβεύτηκε ως το καλύτερο εκπαιδευτικό παράρτημα του κόσμου – διακρινόμενο μέσα από 42 χώρες στις οποίες το WSET Αγγλίας είχε παραρτήματα. Το 2005, σε συνεργασία με τον Αγγλικό εκδοτικό οίκο Mitchell Beazley εκδίδει το βιβλίο του “The Wines of Greece”, το οποίο προτάθηκε μέσα στα τέσσερα καλύτερα βιβλία για το Βραβείο Andre Simon Memorial Award 2006. Η παγκόσμια κοινότητα αναγνωρίζει τις προσπάθειές του και επιβραβεύει το όραμα του για συνεχιζόμενη οινική παιδεία και για αυτό έχει τιμηθεί με το Βραβείο “Noval Award” ως “the MW Communicator of the Year 2006”. Το 2012, βραβεύτηκε με τον τίτλο του «Επίτιμου Weinakademiker» από την Αυστριακή Ακαδημία Οίνου για την συμβολή του στον τομέα της οινικής εκπαίδευσης, και είναι ο 13ος που τιμάται με αυτό τον τρόπο. Επίσης, έχει τον τίτλο του “Fine & Rare Wine Specialist”.

nnn

nnn

Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW εργάζεται ως Διευθυντής Εισαγωγών για την εταιρία Αίολος AE, είναι συνιδιοκτήτης της εταιρίας Wine Wonders ενώ παράλληλα έχει συμβουλευτικό ρόλο στο Enterprise Greece, στην Αεροπορική Εταιρία Aegean Airlines, στην Costa Navarino Resorts, καθώς και σε πολλές οινοπαραγωγικές εταιρίες, ξενοδοχεία και εστιατόρια. Αρθρογραφεί σε κλαδικό και ποικίλης ύλης τύπο στην Ελλάδα και το εξωτερικό και είναι συνδιοργανωτής και πρόεδρος του Balkan International Wine Competition, που λαμβάνει χώρα στην Σόφια αλλά και του Διεθνούς Διαγωνισμού Θεσσαλονίκης. Επίσης, είναι μέλος της International Food & Wine Society, αλλά και μέλος της Επιτροπής Οίνου αυτής.

Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ

nnn

nnn

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments