Πολιτισμός

Θεσσαλονίκη: Ξεκινά ο “Μάης των παραμυθιών”

Θεσσαλονίκη: Ξεκινά ο “Μάης των παραμυθιών”
Για έβδομη χρονιά.

Ένας μήνας γεμάτος δράσεις για το παραμύθι, που θα αφορούν τα παιδιά και τους ενήλικες, ξεκινά στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Μάης των παραμυθιών", από τις 11 Μαΐου έως τις 8 Ιουνίου. Το φεστιβάλ διοργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά η μη κερδοσκοπική εταιρία για την προώθηση, αναβίωση και τη διάδοση της άυλης παγκόσμιας κληρονομιάς της τέχνης προφορικής αφήγησης παραμυθιών "Action Art".

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα δίνονται παραστάσεις από καταξιωμένους αφηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συνοδεία μουσικής ή όχι, όπως επίσης πολυγλωσσικές αφηγήσεις σε επτά διαφορετικές γλώσσες με φυσικούς αφηγητές και παράλληλη μετάφραση- συναφήγηση. Επιπλέον, θα πραγματοποιούνται σεμινάρια για ενηλίκους και παραμυθάδες, αφηγήσεις παραμυθιών από μικρά παιδιά που θέλουν να πουν μια ιστορία, όπως και συμμετοχή με διήμερες εκδηλώσεις για το παραμύθι στο ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ Elephantastico του δήμου Θεσσαλονίκης και στη Γιορτή Πολυγλωσσίας.

Το πρόγραμμα του "Μάη των Παραμυθιών" υλοποιείται σε διαφορετικούς χώρους της πόλης, όπως σε σχολεία, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στο λιμάνι, στο Κέντρο Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, στη Γειτονιά της Αλ. Σβώλου, σε καφέ. ”Το πρόγραμμα θα "κινείται" σε διάφορα σημεία εντός της πόλης, όπως και οι άνθρωποι της, με στόχο τις συναντήσεις, την ανταλλαγή ιδεών, τη γνωριμία μέσα από το λόγο και τις ιστορίες που ξέρουν να υφαίνουν σχέσεις με το δικό τους μοναδικό τρόπο” δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, η Ροδάνθη Δημητρέση της Action Art.

Ο "Μάης των παραμυθιών" στα σχολεία θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία των Συλλόγων Γονέων, ενώ θα πραγματοποιηθούν δύο σεμινάρια στις 17 Μαΐου (Το παραμύθι για τη διδασκαλία και εκμάθηση ξένης γλώσσας, στην Action Art) και στις 19 και 20 του μήνα (Εκπαίδευση στην αφήγηση παραμυθιών, στο Γαλλικό Ινστιτούτο), σε συνεργασία με τον αφηγητή και ιδρυτή Φεστιβάλ παραμυθιών στην Γαλλία, J. Porcherot.

Στο πλαίσιο του Elephantastico, ο "Μάης παραμυθιών" θα αφηγηθεί παραμύθια εν πλω στον Θερμαϊκό με το καραβάκι "Κλειώ" (στις 12 Μαϊου), ενώ στη Γιορτή Πολυγλωσσίας, στην Αποθήκη Δ’ στο λιμάνι (20 Μαϊου), θα ακουστούν παραμύθια αφηγητών από τη Γαλλία, την Αφρική, την Αρμενία, την Τουρκία, τη Λιθουανία, την Ιαπωνία και τη Βουλγαρία. Η είσοδος στις παραστάσεις είναι ελεύθερη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Το Εικοσιτετράωρο ενός αναγνώστη»: Σημειώσεις για τις αναγνωστικές συνήθειες

Οριστικό: Χωρίς Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2018, λόγω σεξουαλικού σκανδάλου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments