Πολιτική

Βουλή LIVE: Αυλαία στο νομοσχέδιο για την αναδοχή με ονομαστική ψηφοφορία

Βουλή LIVE: Αυλαία στο νομοσχέδιο για την αναδοχή με ονομαστική ψηφοφορία
Οι περισσότεροι από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αρχικά απειλούσαν ότι δεν θα ψηφίσουν, μετέβαλαν τη στάση τους.

Με την ονομαστική ψηφοφορία για τις ανάδοχες οικογένειες σήμερα το μεσημέρι πέφτει αυλαία στο νομοσχέδιο με το οποίο ανοίγει ο δρόμος για να αναλάβουν την ευθύνη απροστάτευτων παιδιών και ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

Το πολιτικό ενδιαφέρον εστιάζεται στο άρθρο 8, που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, καθώς βουλευτές τόσο από τη κυβέρνηση όσο και από την αντιπολίτευση έχουν διαφοροποιηθεί από την επίσημη γραμμή του κόμματός τους.

Η συγκεκριμένη διάταξη προκάλεσε τις προηγούμενες ημέρες αναταράξεις σχεδόν σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, ενώ ισχυροί ήταν και οι κλυδωνισμοί εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Οι περισσότεροι από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αρχικά απειλούσαν ότι δεν θα ψηφίσουν μετέβαλαν στάση, αξιολόγησαν ως θετικές τις νομοτεχνικές βελτιώσεις της Θεανώς Φωτίου και σήμερα θα πουν «ναι» στο άρθρο οκτώ.

Στο πνεύμα αυτό ήταν η χθεσινή τοποθέτηση του βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Ουρσουζίδη ο οποίος ανήκε στους βουλευτές που αντιδρούσαν. Ωστόσο χθες κατέστησε σαφές ότι θα υπερψηφίσει.

Παρακολουθήστε ζωντανή εικόνα από τη Βουλή:

Δεν θα ακολουθήσουν πάντως όλοι το παράδειγμα του. Ο Μάρκος Μπόλαρης με μια μακροσκελή ανάρτηση στο διαδίκτυο επιμένει στις ενστάσεις του και όπως αναμένεται δεν θα παραστεί στην ψηφοφορία.

Κατά πληροφορίες αποστάσεις από τη ρύθμιση εξακολουθούν να έχουν οι Γιάννης Μιχελογιαννάκης και η Γεωργία Γεννιά.

Το Ποτάμι έχει εξαρχής δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει. Χθες ο Σταύρος Θεοδωράκης άσκησε κριτική στους βουλευτές που φοβούνται για μικροκομματικά συμφέροντα και ψηφοθηρικούς λόγους να πουν «ναι».

Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων θα καταψηφίσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του γάμου και της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάριαΗ Βουλή κλείνει το μάτι στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments