Διεθνή

Επίθεση στο Παρίσι: Γάλλος υπήκοος με καταγωγή από την Τσετσενία ο δράστης

Επίθεση στο Παρίσι: Γάλλος υπήκοος με καταγωγή από την Τσετσενία ο δράστης
O ένοπλος με το μαχαίρι που σκότωσε έναν περαστικό το βράδυ του Σαββάτου στο Παρίσι και τραυμάτισε άλλους τέσσερις, είναι Γάλλος υπήκοος ο οποίος γεννήθηκε το 1997 στη Τσετσενία, αναφέρουν νεότερες πληροφορίες.

Γάλλος υπήκοος με καταγωγή από την Τσετσενία ήταν ο 21χρονος ένοπλος με το μαχαίρι που σκότωσε έναν περαστικό το βράδυ του Σαββάτου στο Παρίσι που σκότωσε έναν 29χρονο και τραυμάτισε άλλα τέσσερα άτομα σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ, ο οποίος επισκέφτηκε τους τραυματίες της επίθεσης στο νοσοκομείο Ζωρζ Πομπιντού της γαλλικής πρωτεύουσας δήλωσε ότι: «Ένας νεαρός άνδρας, 29 ετών, έχασε τη ζωή» του, συμπληρώνοντας ότι: «για ακόμη μια φορά τα νιάτα της Γαλλίας πέφτουν θύματα».

O ένοπλος με το μαχαίρι που σκότωσε έναν περαστικό το βράδυ του Σαββάτου στο Παρίσι και τραυμάτισε άλλους τέσσερις, είναι Γάλλος υπήκοος ο οποίος γεννήθηκε το 1997 στη Τσετσενία, αναφέρουν νεότερες πληροφορίες, ενώ προηγουμένως είχε γίνει γνωστό και είχε μεταδοθεί από γαλλικά μέσα ότι ήταν Ρώσος υπήκοος.

Η μητέρα και ο πατέρας του έχουν προσαχθεί για ανάκριση από τη γαλλική αστυνομία, ανέφερε η ίδια πηγή. Όπως ανέφερε δικαστική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δράστης δεν είχε κανένα προηγούμενο με την αστυνομία και δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αρχές.

Δικαστική πηγή, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε πως ο δράστης δεν είχε κανένα προηγούμενο με την αστυνομία και δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αρχές.

Ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, φώναζε "Ο Θεός είναι μεγάλος", (Allah Akbar) ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Φρανσουά Μολίνς, ο οποίος δήλωσε ότι οι αντιτρομοκρατικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα με δεδομένο τον τρόπο που ενήργησε ο δράστης.

«Η Γαλλία δεν θα υποχωρήσει ούτε σπιθαμή ενάντια στους εχθρούς της ελευθερίας», δήλωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, μετά την επίθεση, επαινώντας τους αστυνομικούς που «εξουδετέρωσαν τον τρομοκράτη».

"Όλες μου οι σκέψεις πηγαίνουν στα θύματα και στους τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρι που διαπράχθηκε σήμερα το βράδυ στο Παρίσι, καθώς και στα αγαπημένα τους πρόσωπα", τόνισε ο Μακρόν με ανάρτησή του στο Twitter.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments