Lifestyle

Περικλής Λιανός: ”Μόνο οι… νεκροί δεν τσακώνονται”

Περικλής Λιανός: ”Μόνο οι… νεκροί δεν τσακώνονται”
Ο Περικλής Λιανός αποκλειστικά στο www.pagenews.gr

Ο αγαπημένος ηθοποιός Περικλής Λιανός μετρά αντίστροφα τις ημέρες για να ανέβει στη σκηνή του Χυτηρίου και να υποδυθεί το Θανάση Καδρή, πολιτικός και φίλος του Θοδωράκη στη θεατρική μεταφορά «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης».

Της: Έπη Τρίμη

Μια από τις πιο επιτυχημένες κλασικές θεατρικές κωμωδίες (και αργότερα κινηματογραφική) του μεγάλου δάσκαλου του Ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, Αλέκου Σακελλάριου, θα αναβιώσει στην καλοκαιρινή σκηνή του Θεάτρου Χυτήριο, 100 χρόνια μετά από τη γέννηση του συγγραφέα και σκηνοθέτη της (1913), για να γεμίσει το καλοκαίρι με αβίαστο γέλιο, μέσα από εξαιρετικές κωμικές ερμηνείες. Οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας, με απόλυτο σεβασμό στην πρωτότυπη γραφή, υπογράφουν την απόδοση του θεατρικού κειμένου και σκηνοθετούν, ένα αξιόλογο cast, που απαρτίζεται με σειρά εμφάνισης, από τους: Μάνο Παπαγιάννη, Αγγελική Δαλιάνη, Δήμητρα Σιγάλα, Τζένη Διαγούπη, Μάνο Ιωάννου, Περικλή Λιανό, Γιάννη Ρούσσο.

Με την ευκαιρία, ρωτήσαμε τον Περικλή για το κλίμα που επικρατεί καθώς και την επιστροφή της Αγγελικής Δαλιάνη και του Μάνου Παπαγιάννη. Να θυμίσουμε πως μετά το επεισόδιο μεταξύ της Σοφίας Παυλίδου και του Μάνου Παπαγιάννη, η παράσταση «Πετάει Πετάει» στο θέατρο Χυτήριο έριξε πρόωρα αυλαία.

Πώς σού φαίνεται μετά απ’ όλο αυτό που είχε συμβεί στο ”Χυτήριο” ότι θα ξαναδείς την Αγγελική Δαλιάνη και το Μάνο Παπαγιάννη να συνεργάζονται μαζί σας;

Εγώ, το σκηνικό που αναφέρεις, το είχα μάθει από την τηλεόραση και τον τύπο. Αρχικά, δεν ήξερα τι ακριβώς είχε συμβεί και με ρωτούσαν να σχολιάσω οι δημοσιογράφοι. Η Σοφία Παυλίδου είναι εξαιρετική επαγγελματίας και είχαμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία στο παρελθόν. Το Μάνο δεν τον είχα συναντήσει και τον ήξερα από την Αγγελική. Τώρα που τον γνωρίζω πρόκειται για έναν σωστό επαγγελματία. Δεν ξέρω τι είχε γίνει ακριβώς.

Έχει φύγει αυτή η σκιά δηλαδή;

Βέβαια! Δεν υπάρχει και δεν υπήρξε καθόλου από την πρώτη συνάντηση. Εγώ πήγαινα λιγάκι κουμπωμένος, αλλά ο Μάνος με έχει εκπλήξει. Σωστός επαγγελματίας, σεμνός ο πρώτος που έρχεται, με σεβασμό στον συνάδελφο. Θα κάνει επιτυχία σ’ αυτόν τον ρόλο. Να σου πω την αλήθεια είμαι διακριτικός και δε ρωτάω, οπότε δε γνωρίζω πολλά πράγματα. Έχουν γίνει και χειρότερα πάντως στο θέατρο απλά δεν έχουν πάρει αυτές τις διαστάσεις… αλλά άνθρωποι είμαστε! Μόνο οι… νεκροί δεν τσακώνονται. Εάν συμβεί πάντως ένα τέτοιο περιστατικό δεν ξεχνιέται, όσο και εάν θες. Πρέπει να στέλνουμε το μήνυμα μέχρι εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments