Διεθνή

Κούβα: Εντοπίστηκε ένα από τα μαύρα κουτιά του Boeing 737

Κούβα: Εντοπίστηκε ένα από τα μαύρα κουτιά του Boeing 737
Βρέθηκε ένα από τα μαύρα κουτιά του Boeing 737-200 που συνετρίβη την Παρασκευή λίγο μετά την απογείωσή του από την Αβάνα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 107 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι τρεις, ανακοίνωσε σήμερα το κουβανικό υπουργείο Μεταφορών.

Σε «καλή κατάσταση» εντοπίστηκε σύμφωνα με τις αρχές της Κούβας ένα από τα μαύρα κουτιά του Boeing 737-200, το οποίο συνετρίβη την Παρασκευή λίγο μετά την απογείωσή του από την Αβάνα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν -βάσει νεότερου απολογισμού- 110 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι τρεις, που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και του δεύτερου μαύρου κουτιού, τη στιγμή που παραμένουν αδιευκρίνιστα τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους.

Το Boeing 737-200 κατέπεσε σε ακατοίκητη περιοχή το μεσημέρι της Παρασκευής λίγο μετά την απογείωσή του από την Αβάνα για το Ολγκίν της ανατολικής Κούβας.

«Γύριζα στο σπίτι και είδα το αεροπλάνο, είδα ότι ο πιλότος έκανε ελιγμό προς τα δεξιά, το αεροπλάνο έχασε ύψος και έκανε βουτιά», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας Γιασνιέλ Ντίας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Αρχίζουμε όλες τις σχετικές έρευνες και θα ανακοινώσουμε τις πληροφορίες μόλις τις έχουμε», δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας – Κανέλ, ο οποίος διαδέχθηκε τον Ραούλ Κάστρο πριν από ένα μήνα.

Η Γενική Διεύθυνση Αεροναυπηγικής της Πολιτικής Αεροπορίας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι στέλνει ομάδα εμπειρογνωμόνων για να βοηθήσει τις κουβανικές αρχές να ρίξουν φως σε αυτή την τραγωδία, ενώ η αμερικανική εταιρεία Boeing συγκρότησε ομάδα τεχνικών για να καλύψει τυχόν ανάγκες των κουβανικών αρχών.

Η δημόσια αεροπορική εταιρεία Cubana de Aviacion ενοικίαζε το αεροπλάνο, το οποίο κατασκευάστηκε το 1979, από τη μεξικανική αεροπορική εταιρεία Global Air (γνωστή και ως Aerolineas Damojh).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Αεροπορική τραγωδία στην Κούβα: 108 νεκροί και 2 επιζώντες

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments